„Atakující obrazy“ 15. celostátní přehlídka výtvarných prací dětí a mládeže

od Základní umělecké vzdělávání

10. – 31. října 2016 proběhne jubilejní, 15. celostátní přehlídky výtvarných prací dětí a mládeže „Atakující obrazy“. Přihlašte se se svým projektem, nebo si rezervujte místo na semináři.

Jedinečný urbanistický celek Zlína s řadou unikátních průmyslových či obytných budov a dalších kulturních památek (Kovárna VIVA a.s., Vavrečkova 5333, 760 01 Zlín) se 10. – 31. října 2016 stane hostitelským místem pro uspořádání jubilejní, 15. celostátní přehlídky výtvarných prací dětí a mládeže „Atakující obrazy“.

Přehlídka, kterou z pověření a za finanční podpory Ministerstva kultury a pod záštitou ministra kultury 

Mgr. Daniela Hermana, pořádá NIPOS, útvar ARTAMA ve spolupráci se statutárním městem Zlín, Kovárnou VIVA a.s., Národním ústavem pro vzdělávání, Národním institutem pro vzdělávání, Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně a Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně se uskuteční v autentických industriálních prostorách baťovského areálu ve správní budově Kovárny VIVA a.s. ve Zlíně.

Celostátní výtvarné přehlídky dětí a mládeže mají dlouholetou tradici a jsou ojedinělou akcí tohoto typu.  Jejich cílem je  nalézat, prezentovat a propagovat metody tvůrčí práce s dětmi, které rozšiřují či objevně přetvářejí dosavadní přístupy k výtvarnému oboru v kontextu s vývojem současného umění.

15. celostátní přehlídka výtvarných prací dětí a mládeže „Atakující obrazy“ reaguje na nejnovější trendy vizuální kultury s přihlédnutím k měnící se povaze obrazů i jejich mediálního působení. Vystaveny budou všechny výtvarné projekty zaslané do níže uvedeného termínu. NIPOS, útvar ARTAMA jmenuje pro hodnocení všech zaslaných projektů tým kurátorů složený z teoretiků nebo didaktiků výtvarného oboru a aktivních výtvarných umělců. Reflexe probíhá formou veřejné diskuse při rozborovém semináři.

Cílem a obsahem rozborového semináře spojeného s vernisáží, který se u příležitosti přehlídky bude konat 14. – 16. října 2016, je prezentace výtvarných projektů zúčastněných škol a mimoškolních zařízení. Zde bude poskytnut velký prostor ke konfrontaci názorů a výměně zkušeností výtvarných pedagogů se zaměřením na vlastní výtvarnou činnost s dětmi v dialogu s kurátory a výtvarnými umělci. Praktickou součástí prezentací projektů budou projekce a performativní nebo konceptuální akce. Nedílnou součástí semináře bude nabídka pokračování komentované prohlídky zlínské architektury, stálých a sezónních expozic Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně nebo expozic zlínských galerií.

Výtvarné projekty zasílejte od pátku 24. června do pondělí 11. července 2016 na adresu: Petra Kušková, Kovárna VIVA a.s., Vavrečkova 5333, 74. budova, 760 01 Zlín. Obálku označte: 15. celostátní přehlídka výtvarných prací dětí a mládeže.

Bližší informace a přihlášky: www.vytvarneprehlidky.cz nebo na  www.artama.cz.

Kontaktní osoba: Mgr. Jana Randáková, NIPOS-ARTAMA, Centrum estetických aktivit dětí a mládeže, Fügnerovo nám. 1866/5, 120 21 Praha 2, mobil: +420 778 702 496, e-mail: randakova@nipos-mk.cz

Soubory ke stažení

Tiskové oznámení - přehlídka.docx

84,8KB | Úterý, 14 červen 2016 | Detaily
přehlídka
Pohled byl zobrazen 798x od 14 červen 2016 do 28 březen 2024