Druhý ročník Pohádkového čarování s KuliFerdou klepe na dveře

od Nakladatelství Dr. Josef Raabe

Registrace do druhého ročníku výtvarné soutěže Pohádkové čarování s KuliFerdou byla zahájena! Přečtěte si, jaké je letos zadání soutěže a co získáte, když se přihlásíte.

První ročník soutěže Pohádkové čarování s KuliFerdou proběhl na jaře a těšil se příjemně velké účasti. Do Nakladatelství Raabe se nám sešlo celkem 259 obrázků, skupinových projektů a fotografií 3D objektů. Jedinou podmínkou pro zařazení do soutěže byla souvislost s pohádkou O Červené Karkulce. Výtvarná díla soutěžících v prvním kole hodnotila odborná porota v čele s doc. M. A. Barbarou Šalamounovou. Porota vybrala celkem 37 obrázků, které postoupily do druhého kola. Byly zveřejněny na Facebooku, kde proběhlo veřejné hlasování o ten nejpovedenější výtvor.

Děti mohly soutěžit v kategorii jednotlivců A1 (děti předškolního věku) a A2 (děti mladšího školního věku) a v kategorii skupin B1 (skupina dětí předškolního věku) a B2 (skupina dětí školního věku). Do speciálních kategorií S1 a S2 byly zařazeny vedoucí největšího počtu výtvarných děl z mateřských a základních škol, která postoupila do druhého kola. V rámci speciální kategorie S3 a S4 byly oceněny mateřské a základní školy, které do soutěže přihlásily nejvíc dětí.

Slavnostní předání cen proběhlo 15. 6. 2017 v DDM Ulita na Praze 3. Pro děti i jejich doprovod byl připraven zábavný program plný her a soutěží. Patrony soutěže a moderátory předávání cen byli Marie Doležalová a Marek Zelinka, kteří přispěli k veselé a hravé atmosféře celého dne. O přestávce mezi vyhlašováním vítězů ve skupině jednotlivců a skupin proběhla jejich autogramiáda. Děti také ocenily stánek s jídlem, kde pro ně byly přichystány nejrůznější dobrůtky a zajištěn pitný režim. Vítězové si odnesli krásné ceny a spoustu zábavy si užil každý, kdo se dostavil. I počasí celé akci přálo, a tak se slavnostní předání cen opravdu povedlo.


Dobrá zpráva pro všechny, kteří rádi malují a tvoří, je, že Nakladatelství Raabe pořádá i druhý ročník soutěže Pohádkové čarování s KuliFerdou! Registrace do druhého kola odstartovala 1. září 2017 a potrvá až do 15. dubna 2018. Zadáním tentokrát není nic jiného, než výtvarně (obrázkem či prostorovým objektem) ztvárnit pohádku Kocour v botách. Nyní navíc od nás každá škola či školka, která se do soutěže registruje, získá krásný podklad pro veselý plakát, který ozdobí každou třídu! 

Chcete se do soutěže přihlásit? Směle do toho! Můžete to provést zde. Pro více informací o soutěži a na přehled důležitých dat se podívejte sem. Výtvarné práce pak zasílejte do 15. 4. 2018 na adresu Nakladatelství Dr. Josef Raabe, s.r.o., Radlická 2487/99, 150 00 Praha 5. V případě fotografií „3D objektu“ na email: marketing@raabe.cz a do předmětu zprávy napište "Pohádkové čarování". V Nakladatelství Raabe se už moc těšíme na další krásné výtvory.


Kam dál? Co přinášejí pracovní sešity KuliFerda se můžete dočíst zde, náměty na činnosti uvnitř i venku k rozvoji přírodovědné gramotnosti se dozvíte zde a rozhovor s Hanou Splavcovou o vzdělávání dvouletých v mateřských školách si můžete přečíst tady.

Sledujte nás na FB

 

 

 

 

Pohled byl zobrazen 895x od 14 září 2017 do 28 březen 2024