Online setkání: JAK SE PŘIPRAVIT NA VSTUP ŽÁKA S PAS DO TŘÍDY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 14. 12. 2017.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 14. 12. 2017, 20:00
Jak se připravit na vstup žáka s PAS do třídy

Z předchozího webináře s Mgr. Lenkou Bittmannovou už víme, jak pracovat s třídním kolektivem, ve kterém je integrováno dítě s poruchou autistického spektra, nebo jak podpořit pozitivní klima ve třídě a předcházet tak šikaně. Co by ale mělo předcházet příchodu žáka s PAS a jak by měl být učitel na tuto situaci připraven?

Stručná anotace:

Žáků s poruchou autistického spektra v individuální integraci na běžných školách stále přibývá. V praxi se v mnoha případech setkáváme s obavami a mýty, které se s autismem často pojí. Co může škola udělat, aby byla integrace úspěšná? Jak by se měl na vstup takového dítěte do třídy připravit pedagog? Je třeba v každém případě nadstandardně pracovat s kolektivem spolužáků a jejich rodiči?

Těmto a dalším otázkám včetně příkladů dobré praxe se bude Lenka Bittmannová věnovat ve webináři na téma: Jak se připravit na vstup žáka s PAS do třídy

Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno jak pro odbornou veřejnost (učitele, asistenty pedagoga, vedení školy, poradenské pracovníky ve škole, speciální pedagogy, pracovníky SPC), tak pro rodiče dětí s PAS i ostatní osoby, které se setkávají s dětmi s touto diagnózou.

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:
Mgr. Lenka Bittmannová - působí ve Speciálně pedagogickém centru při Národním ústavu pro autismus (NAUTIS) a mimo jiné se věnuje různým typům besed.  

Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Videozáznam setkání

Doplníme co nejdříve!

Ke stažení

Jak se připravit na vstup žáka s PAS do třídy.pdf

prezentace

1MB | Čtvrtek, 14 prosinec 2017 | Detaily

Motivační systém.pdf

příloha

570,1KB | Čtvrtek, 14 prosinec 2017 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1657x od 14 prosinec 2017 do 18 duben 2024