Online setkání: TŘÍDNICKÁ HODINA - HRY A TECHNIKY NA SOUDRŽNOST TŘÍDY, OVLIVŇOVÁNÍ SKUPINOVÉ DYNAMIKY TŘÍDY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 25. 4. 2018.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 25. 4. 2018, 20:00
Třídnická hodina - hry a techniky na soudržnost třídy, ovlivňování skupinové dynamiky třídy

 Druhé setkání s lektorskou dvojicí Vítek Hrbáček a Petr Bureš přináší opět sbírku praktických tipů, jak připravit třídnické hodiny, které jsou užitečné učiteli, třídnímu kolektivu i jednotlivým žákům.

Stručná anotace:

V našem druhém setkání na téma třídnických hodin se budeme zabývat především obsahovou náplní třídnických hodin.  Představíme Vám strukturu třídnické hodiny, zopakujeme si techniku, jakou si žáci sami napíší témata, kterými se chtějí zabývat, a připomeneme si několik způsobů rychlého zhodnocení, co se v třídnické hodině událo.

Hlavním tématem našeho setkání ovšem bude, jak je možné na hracích dřevěných kostkách ukázat vlivy skupinové dynamiky uvnitř školního kolektivu a další práce s touto technikou.  Nechte se tedy překvapit. 

Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno třídním učitelům ZŠ a víceletých gymnázií, inspiraci máme ale také pro výchovné poradce a učitele, kteří chtějí pracovat s kolektivem třídy, kterou vyučují.

Setkání je ZDARMA.
Lektoři:
Vítek Hrbáček a Petr Bureš – CEDU (Centrum pro demokratické učení)

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 2481x od 25 duben 2018 do 19 duben 2024