Online setkání: TVORBA 3D OBJEKTŮ JEDNODUŠE

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 10. 10. 2018.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 10. 10. 2018, 20:00
Tvorba 3D objektů jednoduše

Bylo pro vás příjemným překvapením setkání s Evou Fanfulovou a jejími Ozoboty? Pak si nenechte ujít webinář o 3D tisku!

Stručná anotace:

Setkání prezentuje možnosti využití tištěných 3D modelů ve výuce. Ukážeme si možnosti získávání 3D modelů – jak využitím hotových modelů, tak vlastní tvorbou modelu v jednoduchém online prostředí. Online setkání může sloužit jako inspirace k využití 3D modelů pro učitele různých předmětů. Řekneme si o možné návaznosti výuky 3D modelování a 3D tisku na RVP ZV (ŠVP). Součástí prezentace budou i odkazy na zajímavé webové stránky s tématikou 3D modelů a jejich tisku.

Obsah setkání:
  • Úvod do 3D tisku 
  • 3D modelování - hledání hotových modelů, tvorba jednoduchých modelů, export, import, úprava hotových modelů, skládané modely, pohyblivé mechanismy
  • Návaznost na RVP ZV
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno
  • učitelům 1. i 2. stupně, kteří uvažují o případném využití 3D modelování a tisku ve výuce
  • každému, kdo se chce o 3D modelování a 3D tisku něco dovědět a třeba si vytvořit přívěšek na klíče nebo jiný model pro potěšení

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:
Eva Fanfulová je původně vystudovaná stavební inženýrka, s mnohaletými pedagogickými zkušenostmi i s využíváním digitálních technologií ve výuce různých předmětů. Velkým koníčkem je pro lektorku robotika, a především práce s robotickými hračkami a jejich využití již od předškolního vzdělávání. V současné době lektorka pracuje v Národním ústavu pro vzdělávání, kde se podílí na přípravě revize RVP v oblasti ICT a Informatiky.

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Tvorba 3D objektů jednoduše.pdf

prezentace

3,1MB | Středa, 10 říjen 2018 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1736x od 10 říjen 2018 do 29 březen 2024