Online setkání: ROZVOJ DIGITÁLNÍ GRAMOTNOSTI PRO 1. STUPEŇ ZŠ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 20. 3. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 20. 3. 2019, 20:00
Rozvoj digitální gramotnosti pro 1. stupeň ZŠ

Na jednotlivých aktivitách nám Eva Fanfulová a Markéta Čonková vysvětlí, jakým způsobem je rozvíjena digitální gramotnost, a představí také sbírku odkazů na vznikající materiály pro podporu rozvoje digitální gramotnosti a informatického myšlení.

Anotace setkání:
V krátkém teoretickém úvodu vysvětlíme základní důležité pojmy – digitální technologie jako didaktická pomůcka, rozvoj digitální gramotnosti, rozvoj informatického myšlení. Následně se budeme věnovat praktickým příkladům rozvíjení digitální gramotnosti ve škole, a to především na 1. stupni napříč předměty. Na jednotlivých aktivitách vysvětlíme, jakým způsobem je rozvíjena digitální gramotnost, která její tematická oblast, případně, který očekávaný výsledek učení. Jednotlivé aktivity budou doplněny vyjádřením známých akademiků, kteří se digitální gramotností zabývají již několik let.
V závěru uvedeme odkazy na vznikající materiály pro podporu rozvoje digitální gramotnosti a informatického myšlení.

Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno učitelům především 1. stupně, vítáni budou i učitelé 2. stupně, všem může přinést inspiraci a porozumění digitální gramotnosti.

Setkání je ZDARMA.

Lektorky:
Eva Fanfulová, Markéta Čonková
 

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Rozvoj digitální gramotnosti pro 1. stupeň ZŠ.pdf

prezentace

7MB | Středa, 20 březen 2019 | Detaily

Kuřátko Čiky a jeho přátelé.pdf

1MB | Středa, 20 březen 2019 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Webinář je finančně podpořen a spoluorganizován realizačním týmem projektu PPUČ v rámci kampaně Gramotnosti.pro život, Učíme v souvislostech.
Projekt i kampaň realizuje NÚV, www.gramotnosti.pro a www.ppuc.cz.

Zpětná vazba

Kari Maru - 22 únor 2024, 4:21

Existují tisíce online kurzů na každé téma od vědy po umění, od měkkých dovedností po technické dovednosti. Můžete si vybrat program, který vyhovuje vašim potřebám a cílům. fnf

Pohled byl zobrazen 2367x od 18 březen 2019 do 28 březen 2024