Online setkání: ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST - OSVOBOZOVÁNÍ MLADÉHO ČTENÁŘE (NÁMOŘNÍKA)

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 21. 3. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 21. 3. 2019, 20:00
Čtenářská gramotnost - osvobozování mladého čtenáře (námořníka)

Odborný garant čtenářské gramotnosti NÚV Petr Koubek nás provede zákoutími trnité cesty mladého čtenáře. Setkání bude inspirací pro učitele i rodiče.

Anotace setkání:
Na začátku si účastníci s lektorem projdou kolečkem, které jim umožní se poznat (kdo jsou, odkud, co mají společného s ČG u žáků). Účastníci se v průběhu setkání seznámí s materiálem projektu PPUČ očekávané výsledky učení v čtenářské gramotnosti. Budou provedeni jednotlivými OVU pro druhý stupeň ZŠ s oporou o metodickou podporu dostupnou na Metodickém portálu RVP.CZ. V závěru si lektor a účastníci zreflektují, do jaké míry jsou nabyté zkušenosti a zážitek ze setkání ovlivní konkrétní práci účastníků (formou ankety a chatu) a to jak účastníků ze škol podporovaných v projektu PPUČ, tak ostatních.
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno učitelům českého jazyka ZŠ, gymnázií a středních škol. Inspiraci majdou i rodiče, kteří chtějí podporovat zájem svých dětí o čtení.

Setkání je ZDARMA.

Lektor:
Mgr. Petr Koubek, odborný pracovník oddělení pro analýzy a koncepce vzdělávacích programů NÚV

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Webinář je finančně podpořen a spoluorganizován realizačním týmem projektu PPUČ v rámci kampaně Gramotnosti.pro život, Učíme v souvislostech.
Projekt i kampaň realizuje NÚV, www.gramotnosti.pro a www.ppuc.cz.

Pohled byl zobrazen 2187x od 18 březen 2019 do 28 březen 2024