Společenství praxe Českého jazyka a literatury v Hranicích na Struhlovsku

od PPUČ

Ohlédnutí za setkáním společenství praxe, které se odehrálo 5.11.2019 na ZŠ a MŠ Hranice, Struhlovsko.

Dne 5. 11. jsme v pilotní škole projektu PPUČ ZŠ Hranice Struhlovsko rozvíjeli čtenářskou, matematickou a digitální gramotnost společně s učiteli (nejen) dané pilotní školy.

Náměty do výuky pro rozvoj gramotností na prvním stupni představila Hana Havlínová, garantka vzdělávací oblasti Český jazyk a Matematika. Materiály a pracovní listy k daným aktivitám naleznete v příloze.

Cílem setkání určeného učitelům druhého stupně ZŠ bylo představit účastníkům práci s tématem, kterou jako účinný didaktický model spolupráce učitelů vyvinuli odborníci a učitelé v rámci realizace MAP na Sedlčansku, Voticku a Příbramsku, jako zdroj inspirace pro praxi výuky (nejen) českého jazyka na druhém stupni ZŠ. Je tvořen šesti navazujícími částmi, které měli účastníkům setkání společenství ukázat, jak zavádět podobné metody v rámci kolegiální spolupráce v jejich školách.

Na společenství praxe k danému tématu "Slavíme listopad" vystoupil garant čtenářské gramotnosti Petr Koubek, který tématu sepsal také článek, který s Vámi tímto rádi sdílíme:  https://clanky.rvp.cz/clanek/c/Z/22308/SLAVIME-LISTOPAD.html/ Součástí článku je i pracovní list, se kterým účastníci pracovali přímo na setkání.

Připojené soubory Přílohy 1
materiály Hranice.zip (21,7M) - Stáhnout
Pohled byl zobrazen 767x od 21 listopad 2019 do 19 duben 2024