Online setkání: ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 21. 11. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 21. 11. 2019, 20:00
Čtenářská gramotnost v předškolním vzdělávání

I když děti předškolního věku ještě neučíme číst, neznamená to, že je pro nás čtenářská gramotnost tabu. Inspirovat nás k aktivitám bude Mgr. Andrea Mouchová.

Anotace:

Cílem setkání je proniknout do problematiky rozvoje čtenářské a pisatelské gramotnosti u dětí předškolního věku. Budeme se věnovat důležitým aspektům z této oblasti.

Je pro vás připravena nabídka konkrétních činností, ve kterých použijeme různé čtenářské strategie. Budete mít možnost nechat se inspirovat příklady z mateřských škol, kde pro děti zařídili podnětné prostředí vhodné pro rozvoj čtenářské a pisatelské gramotnosti. Hovořit budeme také o spolupráci s rodiči a v závěru vám nabídneme zajímavou dětskou literaturu i odkazy na zdroje vhodné ke studiu a čerpání další inspirace.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno především učitelkám a učitelům v MŠ, ale inspiraci najdou jistě i rodiče předškoláků.

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:

Hana Splavcová, Andrea Mouchová


Užitečné odkazy (postupně přidáme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Čtenářská gramotnost v předškolním vzdělávání.pdf

prezentace

9,1MB | Čtvrtek, 21 listopad 2019 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Webinář je finančně podpořen a spoluorganizován realizačním týmem projektu PPUČ v rámci kampaně Gramotnosti.pro život, Učíme v souvislostech.
Projekt i kampaň realizuje NÚV, www.gramotnosti.pro a www.ppuc.cz.

Pohled byl zobrazen 1903x od 21 listopad 2019 do 28 březen 2024