Společenství praxe Člověk a svět práce

od PPUČ

V pátek 15.11. 2019 se kromě společenství praxe v oblasti Cizí jazyky konalo v ZŠ a MŠ Besednice setkání v oblasti Člověk a svět práce. Přínášíme ohlédnutí za tímto společenstvím praxe.
 

 

V pátek 15.11. se kromě společenství praxe vzdělávací oblasti Cizí jazyky konalo v ZŠ a MŠ Besednice setkání ve vzdělávací oblasti Člověk a svět práce.
 
Na setkání vystoupila za projekt Podpora práce učitelů (PPUČ) Katka Lichtenberková, odborná garantka vzděl. oblasti při NÚV a garantka podnikavosti v projektu P-KAP, která představila podnikavost jako klíčovou kompetenci a ukázky různých výukových nástrojů, které lze k rozvoji podnikavosti a kariérovému rozvoji použít (tzv "inspiromat")Účastníci mohli také načerpat inspiraci, jak účinně využívat hry ve vztahu k rozvoji osobnosti (kompetencí) žáků a seznámili se s metodologií Hraj si – uč se – aplikuj podle izraelského výukového programu.
 
Do MŠ a ZŠ Besednice s námi zavítali také učitelé pilotní školy projektu ze ZŠ Strossmayerova náměstí (Praha), kteří poskytli účastníkům praktické zkušenosti z aktivit v předmětu Výchova volby k povolání a k celkovému uchopení tohoto tématu od 7. do 9. třídy, ale také na 1. stupni. Účastníci si mohli vyzkoušet např. práci s příběhovými kartičkami nebo aktivitu, kdy hádali, jaké povolání mají nalepené na čele. Všichni účastníci byli velmi aktivní a s vervou se pouštěli do všech aktivit. 
 
V přílohách naleznete prezentace a v tomto odkazu zároveň prezentaci ke konkrétní lekci z Acccelium, kde je lekce celá (vč. metodiky, pracovního listu apod.)
Připojené soubory Přílohy 3
prezentace_Člověk a svět práce_M. Provazník, P. Namyslo.pptx (11,6M) - Stáhnout
prezentace_Člověk a svět práce_Marek Lichtenberk, Kateřina Lichtenberková_Accelium-School_.pptx (7,4M) - Stáhnout
prezentace_Člověk a svět práce_Podnikavost-pro-ZS.pdf (5,8M) - Stáhnout
Pohled byl zobrazen 639x od 8 prosinec 2019 do 19 březen 2024