Online setkání: PŘÍPRAVA A REALIZACE ADAPTAČNÍCH KURZŮ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 3. 6. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 3. 6. 2020, 20:00
Příprava a realizace adaptačních kurzů

Jak podporovat pozitivní klima v třídním kolektivu prostřednictvím zážitkových programů? PhDr. Jitka Gabašová se s Vámi již podruhé podělí o své zkušenosti.

Anotace setkání:

Seminář je zaměřen na podporu pozitivního klimatu v třídních kolektivech prostřednictvím zážitkových programů. Cílem je představit principy zážitkové pedagogiky a její uplatnění při práci s žáky. Věnuje se využívání her a cvičení, které podporují odstraňování počátečních bariér, spolupráci v týmu, schopnost komunikace a rozhodování a také prohlubují sebepoznání a seberozvoj.

Seminář si dále klade za cíl podpořit učitele při tvorbě a uvádění adaptačních programů a dalších mimoškolních aktivit na bázi zážitkové pedagogiky. Upozorňuje také na úskalí uvádění komplexnějších zážitkových kurzů, věnuje se i dalším aspektům úspěchu zážitkové pedagogiky – dramaturgii programů, roli učitele, výběru prostředí, plánování programu (kurzu) a jeho následnému vyhodnocení.  

Setkání je ZDARMA.
Cílová skupina:

Setkání je věnováno učitelům základních a středních škol a gymnázií, popř. vedoucím pracovníkům ve školách.

Lektorka:

PhDr. Jitka Gabašová – pedagožka, lektorka zážitkové pedagogiky a seberozvojových kurzů pro učitele. Vystudovala obor germanistika – bohemistika na FFUK Praha. Na DAMU v Praze pokračovala v distančním studiu dramatické výchovy. Je absolventkou dvouletého sebezkušenostního výcviku v Gestalt terapii, seminářů nenásilné komunikace (NWC) a kritického myšlení a také autorkou knihy Otevřená komunikace a řešení konfliktů ve třídě a spoluautorkou knihy Asistent pedagoga a klima třídy. Se svou rodinou žije v Hostivici u Prahy.


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Příprava a realizace adaptačních kurzů.pdf

prezentace

1,2MB | Středa, 03 červen 2020 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 968x od 3 červen 2020 do 19 březen 2024