Online setkání: ROZVÍJÍME ČTENÁŘSKOU PREGRAMOTNOST PŘEDŠKOLÁKA

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 17. 6. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 17. 6. 2020, 20:00
Rozvíjíme čtenářskou pregramotnost předškoláka

Chceme mít ve škole žáčky, kteří v 1. třídě plynule prochází výukou čtení a psaní? Lektorka Iva Tomášková poradí rodičům a učitelům dětí předškolního věku, jak nastartovat budoucí čtenáře.

Anotace setkání:
Účastníci setkání se dozví, jak je důležité rozvíjet řeč, komunikaci, představivost, fantazii, paměť, myšlení, smyslové vnímání, orientaci v prostoru, rozvoji hrubé a jemné motoriky a dalších dovedností pro rozvoj čtenářské gramotnosti. Řekneme si, co je to čtenářská gramotnost a jaké má roviny. Budeme se zabývat, co vyžaduje kvalitní čtení a důležitostí čtení a naslouchání od útlého věku a práce s textem u dětí předškolního věku. Uvedeme si i některé metody vedoucí k rozvoji dovedností ke čtení, např. čtení s tvorbou předpokladů, obrázkového čtení, pětilístku. Řekneme si také i jaké má mít dovednosti budoucí školák z hlediska rozvoje čtenářské gramotnosti. 
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno pedagogům mateřských a základních škol (1. období), ale i rodičům, kteří mají doma předškoláka a chtějí mu usnadnit vstup do školy. 

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:

PaedDr. Iva Tomášková - lektorka předškolního vzdělávání čtenářská a matematická gramotnost, autorka knihy k rozvoji předčtenářské gramotnosti a certifikovaná lektorka společného vzdělávání


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Rozvíjíme čtenářskou pregramotnost předškoláka.pdf

prezentace

85,7KB | Středa, 17 červen 2020 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1288x od 17 červen 2020 do 19 březen 2024