Online setkání: ŽÁKOVSKÉ PREKONCEPCE MENTÁLNÍHO POSTIŽENÍ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo v úterý 30. 6. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Úterý 30. 6. 2020, 13:00
Žákovské prekoncepce mentálního postižení

Webinář představí zájemcům všechny klíčové aspekty vztahující se k problematice utváření žákovských prekoncepcí v oblasti vzdělávání mentálně postižených, diagnostické a výzkumné metody, strategie ovlivňování prekoncepcí a rovněž poukáže na výsledky relevantních výzkumů a na možnosti jejich využití v pedagogické praxi. Lektor: PhDr. Jakub Pivarč, Ph.D.

Anotace setkání:
V inkluzivním vzdělávání je nutné věnovat zvýšenou pozornost sociálním vztahům mezi jednotlivými žáky, neboť ty významně ovlivňují úspěšnost inkluze. Společnost diferencuje význam jednotlivých druhů postižení, přičemž zpravidla nejhůře bývá vnímána skupina osob s mentálním postižením. Negativní postoje, předsudky či různé generalizace žáků bez postižení vůči osobám s mentálním postižením mohou ohrožovat procesy spojené s inkluzivním vzděláváním. Učitelé mají velmi významný potenciál ovlivňovat prekoncepce žáků a zároveň kultivovat jejich postoje. To ovšem předpokládá znalost podstaty utváření prekoncepcí, schopnost provádět jejich diagnostiku a efektivně s nimi ve výuce pracovat. Webinář představí zájemcům všechny klíčové aspekty vztahující se k problematice utváření žákovských prekoncepcí, diagnostické a výzkumné metody, strategie ovlivňování prekoncepcí a rovněž poukáže na výsledky relevantních výzkumů a na možnosti jejich využití v pedagogické praxi.
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno pedagogům základních a středních škol a dalším pedagogickým pracovníkům.

Setkání je ZDARMA.
Lektor:

PhDr. Jakub Pivarč, Ph.D.


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Doplníme co nejdříve!

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 590x od 30 červen 2020 do 19 březen 2024