Projekt VUREES

od VČELE

1.2.2010 jsme zahájili projekt s poněkud neobvyklým názvem. Značka projektu "Včele" vznikla složením dvou slov  "včely" a "elektrárny". To jsou dva typy školních podniků, které budou v rámci našeho projektu realizovány a které budou sloužit žákům i pedagogům jako modely propojující ohled na životní prostředí i ekonomické přínosy. V rámci projektu budou vytvořeny a ověřeny výukové materiály a interaktivní výuková prostředí pro žáky základních škol od první do deváté třídy. Učitelé získají jednak metodické materiály pro každý ročník, jednak se budou moci účastnit několika typů vzdělávacích akcí (kromě jiného exkursí, letních škol, přednášek odborníků i e-learningových kurzů). Pro školy v regionech nabídneme vzdělávací programy a celorepublikovou soutěž. O dění v projektu i jeho výsledcích Vás budeme pravidelně informovat.

Logo projektu

Česno úlu

Česno úlu

Soubory ke stažení

VUREES projekt plán aktivit.pdf

VUREES - plán aktivit

82,1KB | Středa, 10 listopad 2010 | Detaily

Organizační řád a propozice soutěže.pdf

Organizační řád a propozice Zelené podnikání

252KB | Středa, 10 listopad 2010 | Detaily

Prezentace projektu VUREES tiskovka 02112010.ppt

Prezentace VUREES TK soutěž

25,1MB | Středa, 10 listopad 2010 | Detaily

Obrázek

logo ESF

Soutěž Zelené podnikání 2014

APZŠ ČR ve spolupráci s Ekonomickou fakultou jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pořádá již čvtrtý ročník soutěže pro mladé zájemce o oblast podnikání ze základních škol. Účastí v soutěži si žáci rozšíří praktické dovednosti i teoretické znalosti z oblasti finanční gramotnsoti a podnikavosti.

Termíny přihlášek do školního kola jsou prodlouženy do 24. 3. 2014. Krajské kolo se bude konat v termínech 14. - 18. 4. 2014.

Více informací naleznete na stránkách projektu VUREES ZDE.

Neváhejte, prosím a přihlšte své žáky do této zajímavé a ojedinělé soutěže ZDE.

 

Výstupy projektu - materiály ke stažení

Zde vám nabízíme ke stažení materiály pro žáky i učitele pro jednotlivé ročníky.

Pozvánka na konferenci

Nástroje pro rozvoj environmentální a ekonomické gramotnosti v základním vzdělávání

Asociace pedagogů základního školství ČR pořádá konferenci v rámci projektu CZ.1.07/1.1.00/08.0094 VUREES - Vzdělávání pro udržitelný rozvoj v environmentálních a ekonomických souvislostech
 
Místo konání: Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy Karmelitská, 118 12 Praha 1, konferenční sál C 081
Termín: pátek 23. 11. 2012 od 10:00 do 14:00
 
Vaše účast na konferenci je bezplatná, náklady konference jsou hrazeny z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Přihlášku na konferenci prosím vyplňte na www.vcele.eu, kde budou průběžně zveřejňovány i další podrobnosti a upřesnění. O Vaší účasti na konferenci Vám vystavíme certifikát a zašleme Vám CD s kompletními výstupy projektu.

Za realizační tým projektu

Mgr. Jaroslav Štercl, předseda APZŠ ČR
PaedDr. Karel Tomek, manažer projektu VUREES

Pozvánka ke stažení

Včelařský kroužek při školním podniku

V rámci školních podniků, větev včelařství, zařazených pod sekci APZŠ byla zahájena aktivita na ZŠ, MŠ a ZUŠ Jesenice. Koncem června a začátkem září 2010 byl proveden zástupci školy a panem Uváčikem nábor dětí do tohoto včelařského kroužku v počtu 22. Vedoucí kroužku byla ustanovena paní učitelka Ing. Horáková a jejími odbornými poradci včelaři A. Uváčik a B. Koblasa. Včelařský kroužek má pravidelné schůzky 1x za 14 dnů po 2 vyučovacích hodinách. Pan Uváčik vypracoval celoroční obsahovou část pro tento kroužek a propojil ho s činností Vyšehradských včelaříků a aktivitami včelařských organizací a spolků v ČR. Z každé schůzky je vedoucí kroužku prováděn zápis, který bude zveřejněn na www. stránkách školy s fotodokumentací činnosti dětí a současně na intranetu našeho projektu VUREES.. 
Toto je první experiment v ČR, kdy vedoucím včelařského kroužku je pedagog, který je řízen včelařskými odborníky.
Na den 19.10.2010 manažer pro školní podniky svolává poradu všech výše zúčastněných s vedením ZŠ, na které vyhodnotí první 2 dvouhodiny včelařského kroužku a zadá úkoly a rozdělení pravomocí na další období.

Jesenice

Jesenice tým

První ročník soutěže Zelené podnikání

Prvních čtyřicet škol už připravuje své soutěžící na školní kolo soutěže, které proběhne počátkem ledna 2011. Více na stránkách www.vcele.eu.

Včela

Naše zaměstnankyně - včela

Zpětná vazba

Anna Doubková - 30 březen 2011, 2:46
V rámci projektu VUREES je vytvořena síť 30 pilotních škol. Jsou to školy, z celé České republiky. Minimum (jednu nebo žádnou)jich máme z kraje Karlovarského, Moravskoslezského a Libereckého. Pokud jste z některého z těchto krajů a projekt Vás zaujal, zavolejte na číslo 777 820 428. Odpovím vám na otázky související s účastí školy v projektu. Mgr. Anna Doubková APZŠ ČR manažerka vzdělávání učitelů projektu VUREES
Pohled byl zobrazen 1362x od 30 květen 2014 do 28 březen 2024