Měsíční pohledy

od Významné dny a události

Přehled všech zpracovaných témat najdete na titulní stránce skupiny Významné dny a události.

Něco z historie

Den Země je den věnovaný Zemi, který se každoročně koná 22. dubna. Tento svátek je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti, 21. března, a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí, a rozvíjející diskuzi o možných cestách řešení.
 
Více na stránkách www.denzeme.cz.

Obrázky – otevřené galerie

NASA. flickr.com: Winter Solstice Arrives in Northern Hemisphere [online]. 2011-12-22 [cit. 2018-04-10]. Dostupný pod licencí CC-BY na WWW: <https://www.flickr.com/photos/gsfc/6553942187/>.

j4p4n. Openclipart.org: Global Warming [online]. 2018-03-22 [cit. 2018-04-10]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: <https://openclipart.org/detail/298836/Global%20Warming>.

http://goo.gl/FXZLz
http://goo.gl/FXZLz

Bludiště si můžete stáhnout ve formátu PDF ze stránek Education.com.

Odkazy, Digifolio...

Den Země – ostatní
Autor kolekce: Lenka Vojíková
NázevPopisTyp
Ekopolisodkaz
Výukové programydigifolio
Projekt Neprošlapanou cestičkoudigifolio
Výuka v přírodědigifolio

Netradiční nápad na projekt

Tišnov - Odpadové materiály posloužily žákům základní školy v Tišnově jako inspirace pro módní přehlídku. Úkolem dětí bylo, aby z recyklovatelných materálů vytvořily oděvy, které by bylo možné ukázat na módním molu. Zájem o akci předčil veškerá očekávání a do soutěže o nejlepší "odpadkový" kostým se zapojily všechny třídy. Výsledkem je téměř padesátka kostýmů, která byla představena jako dozvuk Dne Země.

Zdroj (a fotografie): ČT24 [online]. 2011-04-27 [cit. 2011-04-27]. Žáci připravili módní přehlídku z odpadu. Dostupné z WWW: <http://www.ct24.cz/regionalni/brno/122323-zaci-pripravili-modni-prehlidku-z-odpadu/>.

Odkazy na interaktivní weby

Přehledně o klimatické změně – co ji způsobuje, jaké jsou její již pozorované dopady a jaké projevy můžeme očekávat v budoucnu a mnoho dalšího.

Země ve vesmíru – Tematické simulace a metodické listy k tématům – oběh Země kolem Slunce a rotace Země, Měsíc, zatmění a slapové jevy apod.

Interaktivní mapa The True Size of – skutečná velikost jednotlivých států.

Prostředí pro zvířátka (anglicky, pro předškoláky a mladší žáky)

Animované logo Google ke Dni Země z roku 2012

Sbírka videí (v angličtině) vhodných k využití při akci Den Země.

Další zajímavé kolekce

Pracovní list k vybarvení si můžete stáhnout na Education.com.

Inspirace pro výuku z Ekodomov.cz

Hra - Odpady útočí: Odpady útočí je hra, při níž se naučíte třídit odpad. V této hře je úkolem hráče správně zatřídit odpady, které padají z horního okraje hracího okna.

Recyklační otázky a odpovědi: Pracovní listy (obsahující otázky), které dostávají účastníci exkurzí do provozů na zpracování odpadu

http://goo.gl/s94l
http://goo.gl/s94l
ekologie, příroda

Zpětná vazba

Pavlína Hublová - 27 duben 2011, 9:03
Komentář odstraněn majitelem
Pohled byl zobrazen 16228x od 30 květen 2014 do 19 duben 2024