Nové výukové pomůcky pro střední školy

od Tima Liberec, s. r. o.

Tima Liberec ve spolupráci se  šesti středními školami v Libereckém a Královéhradeckém kraji realizovala projekt „AntiXeno. Primární prevence rizikových jevů a xenofobie na SŠ", který byl podpořený z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Kontakt

Ing. Stanislav Jäger

Tima Liberec, s. r. o.
Erbenova 376/2
460 08 Liberec 8
tel.: 485 152 791, 775 561 948

e-mail: antixeno@tima-liberec.cz

Projekt již skončil. Jedním z jeho výstupů je vytvoření výukových pomůcek pro střední školy (výukové projekty a videoklipy). Tyto pomůcky jsou k dispozici zdarma všem středním školám v České republice na to na výukovém DVD (o první verzi DVD byl takový zájem, že bylo rozebráno během 14 dnů a dnes jej používá více než 300 škol, druhou verzi DVD si objednalo a dostalo přes 250 středních škol).

Díky projektu vzniklo přes 90 výukových videoklipů a 9 výukových projektů - vše s tématikou tolerance, lidských práv, odstraňování xenofobie, rasismu, extremizmu apod. Videoklipy a projekty jsou na DVD a slouží jako pomůcka především v hodinách občanské nauky, základů společenských věd, psychologie, etiky, filozofie apod.

Všechny klipy a projekty jsou v praxi vyzkoušené a ověřené na šesti středních školách. Ke každému klipu je zpracovaná anotace s doporučením, jak s klipem pracovat v jakých předmětech nebo situacích lze klip používat, k jakým se váže klíčovým kompetencím apod.

Videoklipy vytvářeli pod vedením studenti středních škol (jsou však na vysoké technické i umělecké úrovni) a všechny jsou ke zhlédnutí na www.youtube.cz (po zadání klíčového slova „antixeno"). Všechny klipy, stejně jako výukové projekty, které vytvořili pedagogové SŠ, jsou volně ke stažení na www.antixeno.cz (zde je také volně ke stažení DVD č. 2 - http://www.antixeno.cz/home.about).  

Na DVD je také ke stažení 9 výukových projektů, u kterých je také popsán způsob realizace, doporučené postupy, na co si dát pozor při realizaci apod. Projekty jsou v takovém formátu, abyste si je mohli případně přizpůsobit vašim podmínkám a potřebám.

Poslední částí DVD jsou pro pedagogy nově vytvořené a ověřené metodiky (metodiky skupinové práce, desatero pro tvorbu videoklipů, náměty pro podobné aktivity na školách).

Máte-li zájem získat DVD s výukovými klipy, projekty a metodikami, pošlete nám prosím na uvedený e-mail vaši plnou adresu. DVD, stejně jako poštovné hradí Tima Liberec. DVD budeme zasílat do vyčerpání zásob.

Nejste-li rozhodnuti, zda DVD získat, nabízíme malou ukázku čtyř výukových videoklipů, které jsou na těchto odkazech:

Klipy, jejich anotace a další pomůcky jsou zdarma ke stažení na www.antixeno.cz.

Pevně věříme, že se DVD stane nedílnou součástí pomůcek nejen středoškolských pedagogů.

pomůcka,
Pohled byl zobrazen 1331x od 30 květen 2014 do 29 březen 2024