Vydání časopisu Redway - ČÍSLO 6, 2017 | ROČNÍK IX

Obrázek

Textové pole

Ahoj holky, čau kluci, 

co je na obálce? 

„Tito dva džentlmeni nejsou generálové, ale spíš řadoví zástupci konfliktu mezi Římany a barbary. Oba tak tvrdí, jak jen mohou být. Pro Germány byl v těch dávných dobách typickým válečným účesem tento uzel, říká se mu svévský nebo svébský. Přilby Germáni nosili jen velice vzácně, neuměli ještě tak dobře zpracovávat kov. Zástupce Římanů má helmu vybranou podle nálezu u Sisaku v Chorvatsku, kde byla ztracena pravděpodobně během pochodu do vzbouřené Panonie. Vybral jsem schválně mdlé bezbarvé osvětlení shora a teplé bodové osvětlení zespoda, jako by bojovali na poli ze žhavých uhlíků, na půdě právě vypálené germánské vesnice.“

Tolik autor obálky, mladý talentovaný ilustrátor Filip Štorch. 

Tady bych ráda zmínila pražský grafický ateliér a studio Drawetc, které nám poslední dobou dává vynikající tipy na výtvarníky. Drawetc sdružuje stovky ilustrátorů nejrůznějších stylů a skillů a nabízejí je tam, kde je poptávka, hlavně do reklamního a filmového průmyslu. Jestli vás to zajímá, podívejte se na jejich web drawetc.com. 

No a teď už vítejte v barbariku, naši starověcí zpravodajové Tacitus a Julius Gaius pro vás připravili úžasné novinky z doby kolem roku nula na našem území. 

 

Ave, Caesar!

 

Martina Overstreet, šéfredaktorka

Soubory ke stažení

maketa_77.pdf

17.2MB | Thursday, 02 March 2017 | Detaily
Pohled byl zobrazen 1199x od 2 March 2017 do 13 August 2024