Dejme novou šanci druhotným surovinám (soutěž)

od MŠMT: konference, semináře, informace

Ministerstvo průmyslu a obchodu zahájilo 3. ročník soutěže Přeměna odpadů na zdroje. Přihlášky do soutěže se vyplňují na https://druhotnasurovina.mpo.cz/ v termínu do 31. března 2019.

Soutěžit mohou projekty, jež pracují s odpady

  • V soutěži spolu budou zápolit projekty budující odpovědný přístup k využívání surovin, které máme. Může jít o kreativní zpracování použitých plastů či starého papíru nebo inovativní využití druhotných surovin ve stavebnictví a výrobě. Zároveň se mohou hlásit projekty, jež krátkým videospotem inspirují k využívání použitých výrobků druhé.

Pro přihlášení stačí vyplnit formulář

  • Přihlásit se můžete od ledna 2019 prostřednictvím jednoduchého elektronického formuláře, ve kterém popíšete svůj projekt a připojíte vizuální dokumentaci. Za zapojení se do soutěže nic neplatíte, vše je zdarma.

Soutěž je určena firmám, školám i obcím

  • Své projekty přihlaste do jedné ze 7 kategorií. Soutěž je určena především studentům škol na všech stupních vzdělávání, výrobním podnikům, stavebním firmám a obcím. Žáci základních a středních škol si pak mohou vybrat, jestli se budou věnovat tvorbě konkrétních výrobků z odpadu, nebo jestli raději natočí zajímavé osvětové video. Pro přihlášení videa slouží kategorie 7.

Uzávěrka je na konci března

  • Na zpracování svého projektu máte skoro 3 měsíce. Přihlášky totiž uzavíráme na konci března. Ze všech účastníků pak vybereme 5 nejlepších, které pozveme na slavnostní vyhlášení vítězů do Valdštejnského paláce Senátu Parlamentu České republiky.

Kritéria soutěže a další podrobnosti jsou uvedeny na internetové stránce https://druhotnasurovina.mpo.cz, kde jsou pro inspiraci i výsledky již proběhlých ročníků soutěže, včetně Katalogu vítězů a nominovaných.

Více informací naleznete rovněž v příloze.

Soubory ke stažení

Informační letáček_SOUTĚŽ 2019.pdf

707,1KB | Středa, 27 únor 2019 | Detaily

OP_PIK_Podpora druhotných surovin_2019.pdf

430,6KB | Středa, 27 únor 2019 | Detaily
Pohled byl zobrazen 415x od 27 únor 2019 do 24 duben 2024