Vydání časopisu Redway - ČÍSLO 5, 2015 | ROČNÍK VII

Obrázek

Textové pole

co je na obálce?

Postava z počítačové hry Dark Train, která teprve vzniká ve studiu Paperash, a až bude hotová, hned si ji zahraju. Pták Žal, jak jsem si ho soukromě pojmenovala, původně ve scénáři nebyl. Kateřina Kynclová ho nejdřív vytvořila pro naši titulku a pak si řekla „sakra, to je tak dobrý, že ho tam připíšeme“. A tak vznikají nejlepší věci – dostanete zadání od RedWaye.

 

K pohřebním rituálům máme v redakci kladný vztah. Například příjmení redaktora a ředitele pražského swagu Honzy Kistanova obsahuje švédský kořen „kistan“ neboli „rakev“. Moje oblíbená kapela je Sepultura (portugalsky „hrobka“) a  o Pastovi je známé, že miluje všechno černé, vlhké a ponuré. Občas si chodí sednout s kytarou na hřbitov a jen tak pro sebe si zabrnká Náhrobní kámen nebo Sluneční hrob. Hezky si tak prý odpočine od všedních pozemských starostí a rapu. 

 

Během práce na tématu jsem projela asi tisíc webů, co měly v názvu smrt, pohřeb, umírání, hřbitov, hospic a taky eko. Eko pohřebnictví, to je trend dneška! Držíme prst na tepu doby, ou jé. Není pravda, že si s umíráním nemusíme dělat starosti, protože příroda nás to naučí za chvilku a v dostatečné míře, jak psal starý Montaigne. Podle odborníků umírat neumíme, asi jsme to už zapomněli. Kdo četl Exuperyho Citadelu, ví, že na tom něco je.

S pozdravem Musíme tam všichni, 

Martina Overstreet, šéfredaktorka

Soubory ke stažení

rw_56_maketa.pdf

4.6MB | Monday, 26 January 2015 | Detaily
Pohled byl zobrazen 785x od 26 January 2015 do 13 August 2024