Ty to zvládneš - chodci nejsou nesmrtelní

od Martina Talichová

TY TO ZVLÁDNEŠ - CHODCI NEJSOU NESMRTELNÍ

V září 2017 odstartovala celorepubliková kampaň zaměřená na nejčastější chyby chodců a řidičů ve vztahu k chodcům - vzniklo 10 emotivních spotů a 10 instruktážních analytických videí. V letech 1993-2016 zemřelo na českých silnicích 5 691 chodců - loni přišel každý čtvrtý chodec o život na přechodu pro chodce

Kampaň „Ty to zvládneš“ volně navazuje na loňský, velmi úspěšný ročník, který byl zaměřen na problematiku správného chování při dopravní nehodě a záchrany života u dopravních nehod.

V letošním roce 2017 se kampaň „Ty to zvládneš“ zaměřuje na bezpečnost chodců, na typické příčiny tragických nehod z viny jejich, ale i řidičů motorových vozidel. V celkem 10 emotivních spotech jsou vyobrazeny nejčastější chyby, kterých se dopouštějí jak chodci, tak řidiči. Každá z deseti situací má pak svůj instruktážní spot, který ve speciální 3D analytice danou chybu rozebírá a hlavně ukazuje správné řešení dané situace.

S kampaní se lidé setkají v televizi, rádiu, na výlepových plochách, v tisku, na sociálních sítích i v prostředcích hromadné dopravy. 

 

Na níže uvedené webové stránce nalezneme 10 videoklipů a následně 10 instruktážních spotů s analýzou chyb. Vyučujícím doporučujeme, aby videoklipy nejdříve sami shlédli a posoudili vhodnost jejich promítnutí žákům vzhledem k jejich věku. Videoklipy jsou natočeny velmi realisticky.  

http://www.tytozvladnes.cz

Obrázek

Pohled byl zobrazen 484x od 13 prosinec 2017 do 26 duben 2024