Stan první pomoci

Obrázek

Základní teze

Milý uživateli!

Toto Helpfolio je neoficiální nápovědou pro digifolio.rvp.cz a všichni se budeme snažit, aby bylo naplněné a užitečné. Přestože je ovládání digifolia relativně logické, ta logika není bohužel na první pohled zcela patrná a chce to notnou dávku experimentování, než si člověk vše osvojí a přestane dělat hlouposti a přidělávat si práci. A protože hlouposti pramení z nepoučenosti, pojďme se navzájem poučovat! Vždyť i to patří k práci učitele. Již Komenský přeci říkal, že učitel je průvodcem žáka a Montessori se proslavila větou: "Pomoz mi, ať můžu sám."

Tedy vzhůru, ať můžeme co nejdříve sami! 

Digiblog

Chcete-li se dozvědět více o fungování Digifolia, můžete se podívat do našeho Digiblogu.

Kapitola 1. Jak to všechno začalo...

Kapitola 2. Archivační funkce Digifolia

Kapitola 3. Agregace aneb můj online šuplík 

Odebírání příspěvků ve fóru

Milí digifolisté!

Protože příspěvky z fór tohoto Helpfolia chodily úplně všem, dokonce i těm, kteří o to nestáli, tuto funkci jsme zrušili. Omlouváme se tímto za spam.

Pakliže někdo budete stát o to, aby vám příspěvky přesto chodily a to nejen z tohoto, ale z jakéhokoliv fóra, klikněte na danou skupinu, vyberte záložku Fóra a u každého z fór máte napravo tlačítko Odebírat nebo Neodebírat.

Upozornění! Tlačítko neinformuje o současném stavu, ale o tom, co se stane, když ho stisknete. Tedy Neodebírat zruší odebírání. Navíc se po stisknutí tlačítka objeví nad fóry zeleně napsaná informace o tom, zda bylo odebírání zrušeno či nastaveno.

Ať se vám daří a chodí vám jen to, co potřebujete! 

Doporučené pohledy

První kroky

RVP kolekce: Modul Digifolio

Modul Digifolio
Autor kolekce: Pavlína Hublová

kolekce s články o/k modulu Digifolio a SW Mahara

NázevPopisTyp
Digitální portfolio – brána k informacím moderního učitelečlánek
Digitální portfolio v MahařeDigitální portfolio se může stát součástí výuky. Nástroj Mahara nabízí uživatelsky vstřícné prostředí pro tvorbu e-portfolia.článek
Hodnocení výukových výsledků v digitálním světě"Zvláštní vlastností e-portfolia je schopnost dovolující učitelům na základě učebního plánu připravit šablony, které pak vedou žáky při práci. Systém též dovoluje učiteli vkládat svá hodnocení výsledků a komentáře přímo k jednotlivým položkám."článek
Stan první pomocidigifolio
NOVÝ modul Digifoliodigifolio

Skupinové portfolio

Pohled byl zobrazen 14076x od 30 květen 2014 do 19 březen 2024