Říjen kope za Týmovou výuku

od Inspiromat

Týmová výuka (z angl. team-teaching) je vzdělávací strategie. Výuku vede tým, který může být složen z několika učitelů, specialistů ve vyučovaném oboru, rodičů a pomocné síly, např. pedagogického asistenta učitele. Další informace o týmové výuce se dozvíte v pohledu Inspiromatu.

Blogy na Metodickém portálu

Odkazy na portál, aneb co kde máme. Inspirace z praxe

Wiki heslo v pedagogickém lexikonu Týmová výuka  autora Zdeňka Broma

Inspirace badatelskými aktivitami

Metodická příručka Badatelské aktivity na 1. stupni základního školství obohacuje výuku, najdeme zde nové zajímavé metody, které probouzejí zájem o danou problematiku, vedou k upevňování naučeného učiva, udržení pozornosti žáků.

Metody nabízejí aplikace do běžného života i zpětnou vazbu.
Učivo si žák lépe upevní, získá očekávané výstupy praktickými zkušenostmi, samotným prožitím, objevem. V příručce se ukazují strategické postupy pro hledání vhodných klíčových kompetencí. Více v článku autorky Hany Brožové Badatelské aktivity.

Týmová výuka a Inspiromat 2010

Regionální setkávání v měsíci říjnu

Nevíte přesně, co je týmová výuka, ale tohle téma Vás láká? Máme několik zajímavých lektorů, kteří to vědí a rádi se o to s Vámi podělí. Proto neváhejte a přijeďte na některé z regionálních setkání. Konají na různých místech, jistě si vyberete. Pozvánky s odkazy k jednotlivým setkáním najdete níže.
Kromě samotných setkání je pro Vás, účastníky setkání diskuzní fórum, ve kterém se můžete virtuálně potkat před setkáním i po něm, dokončit to, co jste nestačili, předat si slíbené informace, odkázat na podobná témata ve fórech i jinde...

Termíny regionálních setkání v měsíci říjnu:

V úterý 5. října 2010 od 14 hod. (do 17 hod.)Kraje-Pardubicky - Pardubice

  • se uskuteční v prostorách NIDV v Pardubicích setkání v rámci projektu Inspiromat 2010 k tématu měsíce října - týmové výuce.
  • Setkání pro vás připravil regionální koordinátor Metodického portálu Jiří Hruška (hruska@rvp.cz). Na setkání bude prezentován také portál ve stávající podobě a dozvíte se také něco o novinkách, které pro vás připravuje.

V úterý 12. října 2010 od 14 hod. (do 17 hod.)Kraje-Liberecky - Liberec

  • pro vás připravujeme regionální setkání v Libereckém kraji opět k týmové výuce. Setkání proběhne v Centru vzdělanosti Libereckého kraje v Liberci.
  • Lektorem setkání bude regionální koordinátor Jiří Hruška (hruska@rvp.cz). Na setkání budete mít příležitost setkat se také se zástupci týmu Metodického portálu.

V úterý 12. října 2010 od 14 hod. (do 17 hod.)Kraje-Vysocina - Jihlava

  • proběhne regionální setkání na ZŠ Demlova, Jihlava. Tématem lektorského příspěvku Mgr. Anny Doubkové bude týmová výuka.
  • Setkání bude spojeno s prezentací Metodického portálu, který vám mimo jiné nabízí také možnost spolupodílet se na jeho obsahu. Na setkání se budete moci setkat s regionálním koordinátorem Danou Svobodovou (svobodova@rvp.cz).

Internetové zdroje k týmové výuce

v angličtině:

Google books - Team teaching: what, how, and why? (Francis J. Buckley)
kompletní publikace o Týmovém učení

learrnc.org - Team teaching (Heather Coffey)
článek o týmové výuce na stránkách University of North Carolina

stateuniversity.com - Team teaching advantages, disadvantages
Výhody a nevýhody Týmové výuky na stránkách výukové encyklopedie

Heslo na měsíc říjen

V měsíci říjnu budeme rozvíjet heslo pedagogického lexikonu Týmová výuka

Pojďme zakládat nová hesla, která se váží s touto zajímavou problematikou, založme jejich pahýly a společnými silami je dotvoříme a ukážeme jejich praktické využití.

Něco tu chybí?

Znáte ještě nějaké další zajímavé stránky či články? Chcete doporučit knihu, nebo víte o obrázku, který by tu neměl chybět? Vložte k této stránce komentář, heslo chceme podle Vašich komentářů dále doplňovat.

Pohled byl zobrazen 1269x od 30 květen 2014 do 19 březen 2024