Profesní portfolio

od Lucie Slejšková

Toto portfolio je určeno mým současným i budoucím spolupracovníkům.

Můj profil

Dobrý den,

vítám vás ve svém portfoliu :-)..

  • Křestní jméno: Lucie
  • Příjmení: Slejšková
  • Země: Česká republika
  • Poštovní adresa: Družec
  • Město: Družec u Kladna
  • Pracovní telefon: +420739086277
  • E-mailová adresa: lucie.slejskova@gmail.com

O systemice a koučování

Když si myslíme, že slyšíme, přestáváme naslouchat.

Když si myslíme, že vidíme, přestáváme se dívat.

Když si myslíme, že víme, přestáváme zkoumat.

Zen Graffiti

Pokud vás zajímá koučování, podívejte se na mé stránky http://koucovani.webnode.cz.

Obrázek

O netmoderování virtuální komunity

Díky zajímavým lidem jsem se dostala také k tomu, že spolu s dalšími kolegy mohu moderovat virtuální komunitu na Metodickém portále. 

Co mě na tom zajímá, je to, zda  a nakolik jsme my lidé schopni spolupracovat po síti a nakolik to platí u nás učitelů. A ráda hledám způsoby, jak tomu napomoci, protože v tuto spolupráci do budoucna hodně věřím.

Obrázek

Na životě se mi líbí, že se v něm pořád učím. Někdy je to trochu dřina, ale obvykle to stojí za to. Osvědčilo se mi řídit se heslem NIkdy není jediná možnost - všechny problémy se pak dají převést na otázky  a ty se řeší lépe.
Začátek Datum ukončení Pracovní pozice
2000 2004 učitel ČJL a FRJ: Gymnázium Jižní Město, Praha a Obchodní akademie a ekonomické lyceum, Svatoslavova, Praha 0
2003 2006 odborný konzultant pracovní skupiny Evropské komise: EK 0
Spolupráce na Doporučení Evropského parlamentu a Rady o klíčových kompetencích (dokument obsahující doporučení pro vzdělávací politiky členských států) a na souvisejících dokumentech, dostupné na http://europa.eu/scadplus/leg/en/cha/c11090.htm).
2002 2004 metodik gymnaziálního vzdělávání: Výzkumný ústav pedagogický v Praze 0
- zodpovědnost za tvorbu koncepce v oblasti gymnaziálního vzdělávání v ČR - podíl na tvorbě koncepce a strategie celé organizace - podíl na koncepci některých úkolů a projektů národního i lokálního rozsahu - koordinace menších projektů svěřených do gesce oddělení - tvorba metodických materiálů pro školy a další instituce
2004 2008 vedoucí gymnaziálního vzdělávání, projektový manažer: Výzkumný ústav pedagogický v Praze 0
Vedoucí pozice: - zodpovědnost za tvorbu koncepce v oblasti gymnaziálního vzdělávání v ČR - podíl na tvorbě koncepce a strategie celé organizace - podíl na koncepci některých úkolů a projektů národního i lokálního rozsahu - koordinace menších projektů svěřených do gesce oddělení - tvorba metodických materiálů pro školy a další instituce Projektový management: - řízení systémového projektu ESF - Pilot G/GP (www.pilotg-gp.cz) - vedení projektového týmu (10 interních a 35 externích pracovníků, nábor zaměstnanců) - spolupráce na PR projektu – tvorba článků, tiskových zpráv, propagačních tiskovin apod. - editorská práce při vydávání odborných publikací, sborníků apod. v rámci projektu - spolupráce na finančním řízení projektu - vzdělávání cílových skupin projektu (lektorování) -příprava, organizace a moderování konferencí a odborných seminářů
2009 2009 manažer sekce řízení projektů: Výzkumný ústav pedagogický v Praze 0
- vedení a řízení projektových manažerů, - vedení a řízení pracovníků projektové kanceláře, - supervize realizovaných projektů, - zodpovědnost za strategii tvorby nových projektů, - mentorování projektových manažerů v projektovém managementu, - koučování projektových manažerů.
od 2009 netmoderátor, lektor a tutor: (podnikání) 0
- netmoderace virtuální komunity Metodického portálu RVP.cz, zvláště diskusí na diskuse.rvp.cz, - autor a tutor e-learningových kurzů, - lektor prožitkové pedagogiky v rámci sdružení Egredior, o.s. (www.egredior.cz).
od 2009 kouč: (podnikání) 0
- koučování v oblasti profesního rozvoje (systemický koučink), - koučování koordinátorů ŠVP v rámci projektu VÚP - Kurikulum G (www.vuppraha.cz/kurikulumg).

Mám vcelku ráda změny a baví mě je vnímat jako příležitosti. je mi příjemné setkávat se s lidmi a spolupracovat s nimi, spolupráce je ostatně mé dlouhodobé téma. Mohu o sobě říci, že jsem spolehlivá a mám ráda strukturu . Baví mě vymýšlet nové věci, přístupy, inovovat, zkoušet nové věci. Naučila jsem se, že bez sebereflexe moc daleko nedojdu.

Mé osobní cíle se v mnohém prolínají s profesními a dalšími, protože tak už to v životě mám :-).

Ale takový čistě osobní cíl je poznávat se, učit se přijímat druhé lidi a být tolerantní a učit se žít šťastně (prostě učit se být spokojený a vidět vždy více příležitostí než problémů).

Přátelé uživatele Lucie Slejšková

Vedení a řízení lidí: díky několikaleté zkušenosti ve vedoucí pozici a zkušenosti z vedení řady externích týmů různých velikostí

Lektorování: absolvent kurzů lektorských dovedností, jako lektor pracuji především o oblasti rozvoje potenciálu škol a prožitkové pedagogiky (viz sdružení Egredior, o.s. www.egredior.cz)

Projektový management: absolvent kurzů projektového řízení firmy Shine Consulting, s.r.o, mám zkušenosti jako projektový manažer i jako supervizor projektových manažerů a jejich mentor a kouč

Koučování: certifikovaný kouč v systemickém přístupu (výcvik u Institutu systemické zkušenosti), praxe v koučování projektových manažerů a koordinátorů ŠVP na gymnáziích

Z dalších dovedností si na sobě cením dobré schopnosti komunikovat, mám dobré organizační dovednosti, jsem kreativní a upředňostňuji tvořivou práci.

 

Mým velkým cílem je vybudovat si klientelu v oblasti koučování a uplatnit koučování i v sektoru školství. Usiluji stát se akreditovaným koučem ČAKO (1. kvalifikační stupeň České asociace koučů).

Plánuji rozšířit si své profesní dovednosti také na systemickou psychoterapii. Výcvik zahrnuje 750 výcvikových hodin a trvá 4 roky.

Jazykové dovednosti: anglický jazyk - úroveň B1, francouzský jazyk - úroveň C2.

IT dovednosti: běžné používání MS Office, OpenOffice, uživatel Google aplikací, práce s ostatním běžným SW (Adobe, Mindjet Mindmanager, FreeMind.)

Pracuji na sobě v těchto oblastech:

- v koučování: mým cílem je zdokonalovat své dovednosti v systemickém koučování. 

- v komunikaci ve virtuálním prostředí: pracuji na sobě v netmoderaci virtuálních kluboven a v tvorbě e-learningových kurzů

Metodický portál, projekt Metodika II
Pohled byl zobrazen 3271x od 30 květen 2014 do 26 duben 2024