Wikisté
Fóra > Co a kam ve wiki?
Co a kam?
Milá Petro, dával jsem si na začátku spoupráce podobné otázky a vyzýval ostatní, aby mi napsali, zda to má co nabízím má nějaký smysl. Jasné odpovědi sjem se nedočkal, a tak jsem pochopil, že to nemá cenu řešit, protože to vyřeší samotní uživatelé. Pokud to nebude ono, určitě vám to někdo napíše a usměrní vás. A možná to co si myslíte, že na WIKI nepatří je přesně to co někdo někde dlouho vyhlíží a čeká. Takže jenom odvahu a do toho!!! |
Pokud mohu za sebe jako nečeštináře .. moc si nedovedu představit jakým způsobem učitel k výuce použije zpracovanou stránku čtenářského deníku |
Hanko, já jsem nemyslela, že použije ve výuce přímo stránku, kterou jsem napsala, ale že si spíše může naléz a zjistit obsah knihy, postavy v knize apod. Proto jsem to napsala tak podrobně. Je to vše známá dětská literatura, která se často objevuje (ukázky) v čítankách. Napadlo mě, že to může někomu pomoci. Především těm, kteří ty konktérní knihy nečetli. Mějte se |
Já si třeba neumím představit, že bychom pracovali s nějakým textem z učebnice nebo s knihou a já bych neznala obsah a nevěděla, o čem pojednává. Proto jsem to také vložila do "složky" texty k výuce.![]() |
Díky Petro, že jste se zapojila. K těm textům k výuce. Určitě bych rozlišoval texty, se kterými budou nějak pracovat žáci. Za tím účelem vytvořím novou stránku v Kabinetu. Bude se jmenovat Učební texty. Jak jste vysvětlila tu funkci čtenářských deníků, připadá mi, že to učitelé skutečně mohou shledat užitečným. Přemýělím, ale kam s takovými příspěvky. V kabinetu není úplně dobrý prostor, podle toho, jak jsem o jeho funkci diskutovali výše. Zvažuji, vytvořit za tím účelem novou stránku v knihovně. Brzy tam spustíme Metodologický slovník, a další stránkou by klidně mohl být čtenářský deník. |
Ahoj vytvořil jsem v Knihovně pahýl toho nápadníku. Přemýšlím teď zase nad šablonou pro editaci nových stránek. Libí se mi způsob, jakým popisují návody na výrobky Lucie Sirůčková a Irena Pekárková, proto zatím vypadá takto. Ale možná přijdete s něčím lepším. |
Jindřichu, mohlo by být pro nápadník založeno nové vlákno ? Navrhuji , aby byla kolonka pomůcky, jak ji mají Irena i Lucie. A určitě by měla být první. Možná by tam mělo být uvedeno jestli se to dá zvládnout za jednu vyučovací hodinu. ( např.v jedné vyuč. hodině zvládnou třeťáci zcela samostatně) nebo jako je to v anotaci papírového patchworku navrhuji vnitřní članění podle ročních období. Myslím, že se většinou bude jednat o mateřinku a pracko a na národce, tak se takové členění hodí. |
Ahoj Jano, časem určitě vznikne víc vláken podobně jako v Aktivitách. Co se týče té šablony, klidně ji zkuste upravit podle své představy ZDE. |