Wikisté

Fóra > Co a kam ve wiki?

Co a kam?

To mi je líto. Brzy se uzdravte

Pane Oldřichu, ty včelí obrázky, to je paráda. Nechal jsem vám na jejich titulní stránce komentář .

Jak jste tam ty obrázky uspořádal, vypadá to moc hezky. Třeba tato stránka. Přesto si říkám, že by bylo dobré pokusit se zachovat v kabinetu jednotný způsob publikování obrázků.  Týká se to uspořádání obrázků, jejich popisků, informací o využití ve výuce a také informací o licencích a autorech (jak je to dobře vidět např. na stránce Stromy.(titulní stránka) Smrk ztepilý (podstránka) 

Už vám funguje ten odkaz na licenci Creative Commons? Je dole v patičce pod stránkou.

Našli společně s Hankou také jednotnou formu publikování aktivit. Viz. příspěvek BINGO od Hanky. Myslíte, že bychom tak mohli upravit i ty vaše aktivizační metody?

Zkusila jsem přidat jednu aktivitu. Takhle nějak?
Prýma Petro, mne se to líbí. Alesoň mám vzor, jak to dělat. Díky
Výborné. Díky, Petro.  Hanka tam, ještě něco upravila, ale nevím co. Asi nějaká kosmetika

Jindro,

děkuji za pochvalu, těší mne. Ale stále se zatím jen hledám a často i improvizuji. Proto jsem zatím málo využíval šablon, protože při jejich použití bych nemusel nijak přemýšlet a bylo by to pro mně moc jednoduché. A já se pořád ještě rád něco nového učím. Na na WIKI je k tomu "moře" příležitostí. Já jsem u počítače samouk, absolvoal jsem jenom pár krátkodobých kurzů. Nejvíce jsem se naučil od svých žáků, protože jsem informatiku jako učitel matematiky a fyziky musel na školemnoho let před důchodem  učit. Samozřejmě mám velké mezery a mockrát se mi to nevyplatilo. (Zcela jsem propadl u recenzenta DUMů,  kolegy Nešpora). Ale všechno už asi nedoženu. Velmi mne zaujalo, jak Hanka jednoduše rozebrala chybný text myslím že Bohunky. Takového korektora bych také moc uvítal, a určitě bych ho také potřeboval. Ale spíš bych se to měl pokusit ještě na stará kolena pořádně naučit sám. Nejsou ta typografická pravidla někde v souhrnu na netu vidět napsaná? Asi to bude v každé učebnici Wordu,  při úpravě textu, že?  Ale tak podrobně jsem to s dětmi na ZŠ nikdy nedělal. Já jsem považoval naučit je všechny od začátku u klávesnice psát "všemi dcesti" a zdá se teď po létech, že to byla správná cesta. Většina z nich mi setkání děkuje, že to bylo to neužitěčnější, co si z oblasti ICT od života odnesli a hodí se jim to všude.

Ale k tvým návrhům. Samozřejmě že teď už toho dost vím a obrázky na včelařských stránkých WIKI se mi také docela líbí, rád se podřídím potřebě jednoty těchto stránek a převedu je do některé z šablon, asi tak nějak tak jak jsi mi radil na stránky Stromy. Chce to jen čas, ale ten mi snad dáš!? Mám těch aktivit teď jako důchodce nějak moc ( i v reálném životě). Se zveřejňováním včelařských obrázků  jsem zatím skončil. Ještě uvažuji převést do KABINETU zvukové soubory létajících včel. Snad to tam také patří, ne? A kam to mám dát? Videa to nejsou! Ostatně videa tam později dám také, mám jich z oblasti včelaření hodně a některá moc pěkná.

Odkaz který jsi mi poslal v e-mailu stále hlásí chybu, ale podle rady na tomto našem fóru jsem stránku rychle  našel a poslal prosbu provozovateli portálu o včelách, s tím, že ti souhlas pošle e-mailem sám, případně se domluvíte, co bys v tomto smyslu od něj ještě potřeboval. Věřím, že se dohodnete. Je velmi vstřícný a jmenuje se Jakub Dolínek. Komunikujmeme přes e-mail. patockova@dolinek.cz.

S Hankou jste Aktivity vymysleli skvěle. Jsou univerzální a hodí se na vše a má to formu kterou portál vyžaduje. Rád se podřídím a všechny nové hry budu psát do této šablony  a zároveň do ní postupně přetransformuji už ty zveřejněné. Zase to ale bude chtít trochu času.

Snad jsem na nic nezapomněl. Pokud ano, tak se ozvěte.

Pěknou neděli přeje Olda Suchoradský

Přesto mne zaujalo, jak

ad typografická pravidla .. zkuste nakouknout sem .. vytvořila jsem pro "svoje děti" takový malý přehled

Ahojky, proč je stránka Aktivity nastavena jako soukromá? Nebylo by lepší ji zveřejnit, ať tam může přispívat každý?

myslím, že to je zatím než se doladí podoba šablon pro aktivity
OK.