Wikisté

Fóra > Co a kam ve wiki?

Co a kam?

Myslím si, že prostoru k diskusím máme dost a zatím bxych zůstal u stávajícího systému. Ale třeba se čase ukáže, že je to potřeba nastavit jinak.
A pak mám ještě jednu věc na probrání .. nová WIKIstka Jarka vkládá svoje nápady pro práci s dětmi .. zatím to dává do  Knihovny do Nápadů a návodů - Výrobky s dětmi. Ale ony ty její návody nejsou až tak klasické výrobky, protože jsou založeny většinou na fyzikálních základech a jsou to takové pidipokusy s většinou dostupným materiálem (Duha v brčku, Blivajz, Sliz, Magnetické holičství, Nejlevnější vysavač .. ) Vzhledem ke své debrujárské minulosti má Jarka podobných veselostí povícero a WIKI ji zdá se chytla, takže jsme spolu probíraly jakou podkategorii Návodů a nápadů založit, kam by tyhle její stránky patřily. Poradíte, jak nazvat?
Žákovské pokusy a experimenty?

Také se mi líbí žákovské pokusy a experimenty

K těm diskuzím. I já mám pocit, že můžeme diskutovat v diskuzním foru a také tady ve wikistech. Asi už bych další diskuzi nezakládala. Myslím, že by to bylo zmatené. 

Když ony to jsou částečně výrobky a částečně pokusy .. takže mi ani návrhy pana Suchoradského (Pokusy s jednoduchými pomůckami", nebo "Experimenty ze života a pro život") ani tvůj (Žákovské pokusy a experimenty) úplně nesedí.

Co vytvořit podrubriku k Výrobkům s názvem Experimenty s výtvarnými materiály?

Návrhy na zařazení pokusovýrobků:

Jarčiny:
1) Zábavné pokusy a výrobky s jednoduchými pomůckami
2) Hravé pokusy a tvoření s jednoduchými pomůckami
3) Zábavné pokusy a malá bádání

Moje aktuální inspirace:
4) Tvořivé pokusohraní

Ahoj Hanko,

mně se nejvíc líbí Zábavné pokusy a malá bádání. Nevím, co ostatním. Líbí se mi i tvůj název. Je stručný, obsažný a vtipný. Ale nevím do jaké míry je dobré dávat do titulků novotvary.

Vytvoříme to potom jako podstránku Výrobků s dětmi?

Ahoj Hanko,

nikdo se dál nevyjádřil a stránky s tvořivými pokusohrátkami přibývají a přibývají. (Mimochodem moc pěkné. ) Říkám si, jestli by si nezasloužily vedle výrobků s dětmi úplně samostatnou publikačku. Nazval bych ji Tvořivé pokusohraní s podtitulky  Zábavné pokusy a malá bádání. Ale to by potom chtělo i nějakou speciální ikonku. Co vy s Jarkou na to? 

Ahoj Jindro,

to tam dávám zatím a s Hankou jsme o tom mluvily. Zábavné pokusy a malá bádání - tak by to mohlo být, uvidíme, jak si to sedne. Teda o ikonce jsme fakt ale nemluvily, to je ale pěkné!!!
Jinak jsem přemýšlela o bloku do Školní zájmové činnosti a zase se mi tam objevilo slovo ZÁBAVNÉ, nakonec to vypadá, že se fakt s těmi dětmi bavím... Hlavně, aby to bylo využitelné a mělo to nějaký smysl.

Poprvé takto zdravím.

Jarka