Wikisté

Fóra > Jak na wiki?

Chyby

Díky, Hani. Máš pravdu. Vkládala jsem přes CTRL+V.  Pokusím se vše upravit.
Takže další pokus nevyšel. Vkládala jsem přes ikonku a výsledek je stejný. Co teď

výsledek není stejný .. zdroják je mnohem kratší .. problém je už v tom původním dokumentu

jak jsem psala, máš v něm natvrdo ukončené řádky a taky místo tabulátorů použváš několikanásobné mezery .. s tím si pak WIKI dost těžko poradí

Taky si dávej pozor na typografická pravidla, mezery patří jen někam

Dovolila jsem si ten tvůj text naformátovat.

Chyby proti typografickým pravidlům, které děláš:

• ukončuješ řádky Entrem .. ten slouží jen k ukončení odstavce. Počítač není psací stroj, takže si na konci řádky poradí sám
  • text v závorce má být z obou stran nalepený na závorku tedy takhle (Ahoj Bohunko) a ne ( Ahoj Bohunko )
  • totéž platí pro úvozovky tedy "Ahoj Bohunko" a ne " Ahoj Bohunko "
  • diakritika se lepí hned za poslední slovo, mezera se dělá až za znaménko .. tedy jedna, dvě, tři a ne jedna , dvě , tři  ... platí pro tečky, čárky, otazníky, vykřičníky, dvojtečky, středníky
  • když se chceš dostat dál od kraje stránky používej příslušnou funkci - tabulátory nebo zarovnání na střed - a ne mezera mezera mezera mezera mezera .. to pak dělá vážně velkou paseku

To je asi to hlavní, na co jsem při úpravě tvého textu narazila

No teda, Hani,

tos mi dala. Ale dobře mi tak. Patří mi to. Ten text jsem psala původně v době, kdy jsem na PC začínala. A moje chyba, že jsem jej neupravila. S minulým příspěvkem jsem tyhle problémy neměla, neb byl "čerstvě" napsaný. Mockrát Ti díky za pomoc, jsi fakt zlato. To víš, nám starším ročníkům už to tak nejde jako vám mladým. Však na to taky jednou přijdeš.  Teď už si budu dávat pozor.

Tak pokud je to minulost a teď už tyhle chyby neděláš ... tím líp :) Kéž bych tohle mohla říct o svých kolegyních :)
No, já už budu hodná. Jsem Ti, Hani, vděčna za pomoc. Máš to u mne.

Hanka je rozhodně poklad a Bohunka nesmírně učenlivá. vzpomínám, že na konferenci nás upozorňovali na stránku pro autory, kde je i toto: http://autori.rvp.cz/obecne-informace/tpograficka-pravidla . jen přidávám, kdyby někdo měl podobný problém a ještě potřeboval s něčím poradit. Hezký "barborkovský" den

Mě wiki zlobí taky a teď už je to dost otravné.

Někdy v týdnu jsem se pokoušela vložit stránku do kabinetu. Vždy jsem se bez problémů přihlásila, ale hned po klepnutí na cokoli dalšího (Aktivity, Pedagogický lexikon,...) mě to prostě z přihlášení vyhodilo. Když jsem tedy několik hodin počkala, dostala jsem se až k nové stránce, tu jsem vyplnila a ejhle, objevilo se Wit while we save ... a zase to vypadlo, takže nic.

Manžel radil, ať odstraním historii procházení internetu. To jsem udělala, a vše šlo jako po másle. Myslela jsem, že mám vyhráno. A dnes je to tu zas, chtěla bych doplnit aktitvity k bingu a při ukládání  to zase vypadlo. Odstraňuju historii, nic nepomáhá, nedostanu se wve wiki nikam, jen se přihlásím a hned vypadnu.

Zdravím,

dnes jsem mrkla na svůj příspěvek ve WIKI (Metoda dobrého startu ve Sborovně) a byl doplněn nějakými "klikyháky" (odborníci prominou). Zpočátku byl ale v pořádku. Poradíte, kde se stala chyba? Dík.