Wikisté

Fóra > Jak na wiki?

Chyby

Příspěvky: 202
02 prosinec 2009, 1:31

Poslední dobou mě WIKI zlobí.

Zlobení 1) Založím novou stránku a při jejím uložení mi hlásí chybu
Forbidden (403)

Přístup na tento požadavek odmítnut pro 'Hana_Pilařová'. Požadované akce: {READ}. Povolené akce: {LOGIN}

Zlobení 2) Při vkládání obrázků do kabinetu jsme měla problém fotky nahrát .. WIKI hrabala a snažila se .. a následně a nic .. pak jsem zkoušela nahrávat obrázky po jednom .. povedlo se .. ale následně, i když už byla fotka  nahraná, tak mi WIKI nadávala třeba takhle:
Přidávaný soubor překročil maximání velikost stanovenou na 64M.
marianske_lazne05.JPG
Každá z fotek, kterou jsem nahrávala měla maximálně 250k

Tak nevim, zlobí se WIKI jen na mě? :(

Příspěvky: 33
02 prosinec 2009, 3:09

Dobrý den,

 vy máte jistě delší zkušenosti s WIKI, než mám zatím já, který se do ni ponořil teprve někdy v polovině října. Vysvětlovat potíže, které máte, od toho  jsou jiní a určitě vám odpoví a já si to s chutí přečtu spolu s vámi. Takže budu jen reagovat na Váš popis chyb a přidám nějaké ty svoje. další.

ad 1:Tak to se mi při založení nové stránky ještě nestalo. Zkuste postupovat po malých krůčcích. Já založím novou stránku a hned si ji uložím. Pak spustím Úpravy a napíši její titul, a zaseho uložím a zkontroluji, zda to je dobře vidět. Pak pokračuji v úpravách - nejdříve text, pak obrázky a znovu se často vracím a stále kontroluji, zda se to povedl, jak jsem si přál. Myslím si, že tento postup vám pomůže najít, kde se stala bezprostředně chyba. Když těch kroků je moc, tak se těžko pak hledá.

 ad2. To mi dělalo dnes ráno. Ukládal jsem fotky podle návodu a doporučené šablony Jindřichem. Prvá stránka šla bleskově a bez problémů. Ale ty další se po uložení nechtěly zobrazit, ani nebyly nbikde vidět (že bych je špatně uložil ?). A tak jsme začal upravovat Hry ve vyučování (změnil jsem nadpis, podle Vaší moudré rady a převádět je na novou stránku z dokomentu. Prvá rozcvička se povedla a další už zase nešly. Tak jsem to nechl pár hodin odpočinout apo několika hodináích to znovut chvíli chodilo.

ad3: Příliš velký soubor k načtení na stránku se mi objevil jen při prvém  pokusu, pak se to už neopakovalo, ale velikost si dobře hlídám. V editačním řádku se to docela lehce dělá.

 

Já jsem dnes zkusil přesunovat obrázky ze včel ze SBOROVNY do KABINETU. A zase to vyšlo jen u prvé přesunuté stránky. Další už přesunout zase nešly. Takže jsem je musel vystavět a osadit fotkami znovu. Mám na to jako důchodcedost času, ale zítra se pokusím znovu a třeba na to příjdu.

 Během dopoledne totiž na mně sedla chřipka (že vy to bxya ta vepřová?), dostal jsem zimnici a pak horečku  a musel jsem s tvorbou stránek skonči a jít si lehnout. Takže asi až zítra (vlastně pozítíř, protože chci jet  do Prahy. Snad se tam nedorazím.

Pro Jindru, popisky k fotkám fungují výborně. Dělám to zatím jako prvý nástřel, právěse pojedu na Včelařský svaz poradit s naším programátorem, třeba mi něco chytrého poraeí.

A když už jsem ten Vševěd...

Ale Vás nemusím nic učit, jste na úrovni. Přesto moje zkušenost. Když se něco Sy\pe (to jsem  to ale napsal slušně...), tak je opravdu nejlepší jít od toho a vrátit se za njaký čas. většinou to najednou jde. Ze zkušenosti vím, že chyxba je zpravidla na mé straně a snažím se ji hledat u sebe. A třeba se s někým poradit. HHned se cítím líp, že jsem se dosdtal do tohoto fóra.

Děkuji za radu a pomoc. 

Příspěvky: 206
02 prosinec 2009, 4:49

K Hance: 

S tím jsem se ještě nesetkal. Je to nějaká systémová záležitost. Poslal jsem ten problém dál k řešení Ondřejovi.(Kdyby si tady toho pro množství úkolů nevšiml.) 

Příspěvky: 86
02 prosinec 2009, 6:12

Ahoj všem diskutujícím,

musím se připojit. Wiki se také ke mně chovala takto nepřístojně, jak se popisuje výše.

Ale nevěnovala jsem tomu pozornost, je fakt, že mě zaskočilo když mi wiki nahlásila, že jsem překročila velikost u vkládaných fotek, ale mé obrázky ani takovou velikost neměly

Ale byly to jen takové chvilkové problémy, teď už se mi to delší dobu nestalo (cca 2. týdny)

Pěkný večer

 PS: na chřipku pozor

Příspěvky: 33
02 prosinec 2009, 6:24
Myslím si Míšo, že tím musíme projít všichni a časem ty problémy vychytáme. Zvláště když si umíme  poradit a máme svého patrona -  Jindřicha.
Příspěvky: 145
03 prosinec 2009, 7:27
S tím, co popisuje Hanka jsem se také několikrát setkala, ale nakonec se uložilo, co jsem chtěla, tak jsem to neřešila.
Příspěvky: 202
03 prosinec 2009, 11:21
Což o to, mně se taky uložilo .. ale standartní chování to není :)
Příspěvky: 206
03 prosinec 2009, 11:51

Snad se nám wiki podaří vyladit, aby se chovala standartně. Bylo by špatné, aby vás zlobila. To byste jí brzy přestali mít rádi, což by byla velká škoda.

Příspěvky: 44
03 prosinec 2009, 4:21
Prosím o pomoc. Článek, který jsem se dnes snažila uložit ve WIKI ( Sborovna - Roční období) změnil velikost písma a tím pádem se úplně "rozhodil". Co s tím? Dělám něco špatně?
Příspěvky: 202
03 prosinec 2009, 4:24

Jakým způsobem jsi Bohunko vkládala text? Přes CTRL+C  - CTRL+V a nebo tak jak se má pomocí ikonky Vložit z Wordu?

 navíc to vypadá, že v tom wordovském dokumentu jsi měla natvrdo ukončované řádky (na konci řádky ENTER), takže další rozhození řádek jde navrub tomu