Wikisté
Fóra > Co a kam ve wiki?
Aktivity
Děkuji za vysvětlení. Docela už chápu o co jde. Netříděné hry budu dál doplňovat o upravat tabulkxy a zařazovat je do předmětů. Snad jsem to pochopil správně? Budou tam zařazeny ještě další předměty, kromě matematiky a českého jazyka? Sám, bych uvítla fyziku a informatiku. Nebo se další předměty objeví hned pod tabulkou pro hlavní zařazený předmět, tak jak je to u těch Vašich (Domino, P|exseso)? |
Hezké sobotní ráno pokud tím zařazováním do předmětů myslíte doplňování předmětů a oborů do té tabulky v šabloně aktivit, tak jste to pochopil správně. Ale jestli myslíte přesouvání těch netříděných aktivit do jednotlivých oborů, tak ne. Jak jsem psal výše, budu tam pouze vnořovat kopie stránek pomocí skryptu wiki.page , (to prosím nechte na mne), což znamená, že všechny originály aktivit zůstanou pod stránkou Netříděné. Vedle matematiky a českého jazyka samozřejmě postupně vzniknou i jiné obory, podle toho, které budou u aktivit uvedeny. |
nooooo .. tak to už by tam těch oborů mělo být víc .. páč u PEXESA a DOMINA jich mám docela hodně :))))) ( já vím, že to nejde najednou a hned :)) ) |
myslím, že další obory Jindřich přidá, až to bude aktuální .. tedy až se něco pro další předměty objeví :) |
Pane Oldřichu, myslím, že rozumím vašemu pohledu, ale ve wiki je důležité, abychom se pokusili co nejvíce sladit. Vyjádření může být srozumitelné, i když je stručné, pokud bude odpovídat nějakému společnému konsenzu. Můžeme s tím, kam se to ubralo např. s RVP v řadě věcí nesouhlasit, ale vždy půjde částečně o kompromis. (Zde bych rozhodně nesrovnával s komunismem. Tam ty kompromisy, myslím, byly dost o něčem dost jiném.) Pojďme hledat nejsmysluplnější řešení pro všechny od bodu kde jsme TADY a TEĎ. |
Není problém se přizpůsobit a srovnat do řady a ctím zádadu, že tady musí působit nějaká společná linka, která čtenáře povede. Otázka srozumitelnosti tak docela nesouvisí se stručostí zápisu. Aktivity by měli nejen informovat, ale také být jistým návodem, který si učitel dopravuje podle svých podmínek a pro svoji potřebu. Proti reformě nic nemám. Sám jsem ji přivolával a pomáhal jsem ji a stále pomáhám. Je ale fakt, že se nám to s těmi očekávanými výstupy zase nějak pokazilo, tak jak bývá u podobných reforem zvykem (zažil jsem nejméně tři). A rozhodně jsem při naznačené kritice nemyslel na politické podhledy. Ani tenkrát kdysi jsme to grafické bláznění nevnímali jako politiku, ale jako nařízenou nepříjemnou administrativní povinnost. Bohužel současní učitelé mají při těch cvičeních kolem současné reformy pocity úplně stejné. |
Milí přátelé, vytvořil jsem pár nových kategorií v aktivitách. Ostatní budou muset chvilku počkat. Stejně tak jako se teď nebudu moci věnovat nové diskuzi o audio souborech v kabinetu. Odjíždím se učit, jak učit děti lyžovat. Budu odřízlý od internetu až do soboty. Tak tady moc nezlobte, pečujte o sebe, a hlavně - ať vás nezlobí WIKI. |
Měla bych dva nápady, jak změnit hru Bingo a využít v cizím jazyce a třeba ve fyzice nebo v EV. Mám jít na stránku Netříděné - Bingo - a přidat tabulku a tam to vepsat? Nebo jinak? Nějak jsem se ztratila v celé dlooouhé debatě okolo aktivit ... |
Petro .. přesně jak to říkáš .. netříděné BINGO .. tam si přidat tabulku pro Aj nebo Fyz nebo EV nebo cokoliv jiného .. a až se Jindra naučí jak naučit :) tak zase připraví další předmět a bude vnořovat :) |