Wikisté

Fóra > Jak na wiki?

Interaktivní tabule

Příspěvky: 12
07 leden 2010, 12:11
Milý Jindro, chtěla bych do wiki zaslat a vytvořit nějaké soubory v programu Smart notebook, které jsou určeny na interaktivní tabuli. Je to možné? Petra S.
Příspěvky: 202
07 leden 2010, 12:44
nemají být časem soubory pro IAT součástí DUMů?
Příspěvky: 33
07 leden 2010, 6:29
Nevím Hanko jak se věci mají aktuálně, ale při zakládání DUMů byla nějaká dohoda, že programy na IT tam zařazovány nebudou. K tomu jsou na internetu jiná místa. Ale třeba se to změnilo.
Příspěvky: 202
07 leden 2010, 9:11
Na toto téma odpovídal Lukáš Křižko v Diskuzích
Příspěvky: 206
07 leden 2010, 11:28
Milá Petro, všiml jsem si, že už jste se zeptala v těch Diskuzích. Myslím, že prezentace pro interaktivní tabule docela dobře spadají do kategorie DUM. Tak bych počkal, jak se k vašemu dotazu Lukáš Křižko ještě vyjádří.
Příspěvky: 12
26 leden 2010, 1:17

Ahoj všem.

Takže jsem téma interaktivní tabule konečně našla. Jupíííííí.

Vracím se k tomu znovu. V diskuzích mi nikdo neodpověděl, zda se uvažuje o vkládání prací pro IT, proto jsem v aktivitách wiki založila novou stránku s názvem aktivity s využitím interaktivní tabule. Než však zde začnu vkládat a vytvářet nějaké práce, ráda bych se s vámi dle Jindřichovy rady poradila, zda je to vhodné a co na to říkáte. Stále si myslím, že práce pro inter. tabuli se více hodí mezi DUMy, ale vypadá to, že vkládat je tam ještě nějakou dobu nepůjde. Ve wiki bych si to představovala takto: Nebyl by to jen vložený soubor pro IT, ale tak jak jsme na to zvyklí. Popis činnosti, cíle, výstupy, kompetence......a k tomu přiložený soubor ve SmartBoard. Už jsem to tak jednou udělala ve wiki, v přípravách na výuku, přípravný ročník, třetí setkání, takže se můžete mrknout. Je mi jasné, že tyto příspěvky by byly vhodné jen pro učitele, kteří mají, používají a rozumí interaktivní tabuli. Já si myslím, že už jich je docela dost. Děkuji za vaše názory. Petra

Příspěvky: 206
27 leden 2010, 1:59

Ahoj Jano,

pokud byste chtěla prezentaci vložit jako přílohu k přípravě na výuku, nejsem proti. Dávám ke zvážení, jestli byste ale nechtěla pro tu tvorbu příprav využívat šablonu Priprava 1, kterou začali používat i ostatní Wikisé? Až to půjde i v DUMech, nic snad nebrání prezentaci pro IT publikovat ještě tam, a ve wiki to třeba řešit odkazem.  

Díky.

JIndřich

Příspěvky: 12
05 únor 2010, 8:09

Dobrý den, Jindřichu, tak jsem se včera pokusila vytvořit a vložit práci s využitím inter. tabule. Snad je to dle Vašich představ. 

Někde jsem si všimla, že se dotazovali na zpřistupnění vytvořených stránek pro veřejnost. Já jsem nikdy nic takového do svých příspěvků nevkládala. Dělám snad něco špatně? Nejsem si teď jistá, jestli se všichni uživatelé k mým pracím dostanou.

mějte se fajn Petra Stan.

Příspěvky: 206
15 únor 2010, 9:13

Dobrý večer, Petro,

omlouvám se, že reaguji až s týdenním zpožděním. Byl jsem teď přes týden úplně odříznutý od internetu a v duchu jsem doufal, že nebude nic ve wiki akutního k řešení Innocent

Ty vaše přípravy jsou prima. Díval jsem se i na ty prezentace. Porovnávání počtu opičáků se dětem bude určitě líbit.  Smile

K těm mým představám. Aktivity považuji za dále nedělitelné činnosti, které mohou být náplní příprav na vyučovací hodiny nebo jejich bloky. Aktivity třídíme podle vyučovacích předmětů respektive oborů. Nepříjde mi štastné vytváření nové sekce Aktivity s využitím interaktivní tabule. Ale zajímal by mě určitě názor ostatních Wikistů.

Zdá se mi, že stránky, které jste tak hezky vytvořila mají spíše charakter příprav. Myslel jsem, že je proto vytvoříte v sekci Přípravy na výuku Vhodnější by proto bylo také využití šablony pro přípravy na výuku.  Pro vaše preznetace bych využil stránku http://wiki.rvp.cz/Sborovna/5Pripravy_na_vyuku/Zpracovane/1.st/Matematika Na této stránce stačí kliknout na odkaz Začněte na nové stránce a už pouze editovat. Můžete to tak prosím zkusit?

Stránku Aktivity s využím interaktivní tabule bych rád zrušil. Vaše vytvořené stránky bych zatím přesunul mezi ty přípravy. Snad se na mě pro to nebudete moc zlobit Wink

 Srdečně zdravím

 Jindřich

Příspěvky: 206
15 únor 2010, 9:24
Tak jsem přesunul první stránku a také ji už upravil. Může to tak být?