Základní vzdělávání

Fóra > Tady je místo na otázky a na hledání odpovědí

K čemu jsou pohledy

Příspěvky: 221
08 září 2009, 9:34

Přemýšlela jsem, v které skupině se zeptám, asi je to jedno. Takže se ptám: K čemu jsou pohledy? Můžete to k něčemu přirovnat, např. příspěvek na stránce? rychlá zpráva?

je někde nějaká vzorová stránka, kde bych pochopila, k čemu to je dobré? 

Příspěvky: 202
09 září 2009, 1:38

Pavlíno, já je chápu jako kousky svého já, které je poskládané z mnoha částí a každý pohled, který jsem vytvořila vypovídá o jiném části .. takže bych ty své přirovnala asi k "osobní webové stránce" .. jeden celkově informační, jeden rodinný, jeden profesní

 do toho profesního jsem chtěla umisťovat soubory, které jinde na netu nemám a chci na ně odkazovat děti ve škole .. dokud seale nevyřeší přístup k souborům a možnost si soubor stáhnout, tak to nejde

nevím, jestli je moje vysvětlení přesné a můj pohled na digifolio a jeho pohledy správný

Příspěvky: 23
09 září 2009, 7:52

Nezbývá mi, než zcela odsouhlasit Hance její popis pohledů.

Všechny věci, které do digifolia (Mahary) nahrajete, jsou totiž pouze pro Vaše soukromé oči. Osobní informace, vše, co máte v profilu, soubory, videa, životopis, profesní info, praxe atd. atd. je pro ostatní uživatele neviditelné, dokud nevytvoříte tzv. pohled. V rámci pohledu vyberete, co bude jeho součástí, jak to bude graficky rozvržené a nakonec, kdo má možnost tento pohled vidět (všichni, pouze registrovaní, pouze přátelé, pouze osoby, které určíte). Pohledů můžete mít kolik chcete, každý si nějak nazvete, aby bylo zřejmé, co chcete v daném pohledu ukázat. Jde tedy vlastně o různé úhly pohledu na Vaši osobu.

Nebojte se experimentovat, vždy je možné cokoliv upravit, dodělat, příp. smazat a začít znovu :-)

Příspěvky: 221
09 září 2009, 9:48

Děkuji vám, již jsem pochopila. Pomohlo mi, že jsem se mohla na nějaké profily podívat. 

Další dotaz - lze ty pohledy zpřeházet? Chtěla bych ten osobní mít NAD profesním. Ale protože jsem první dělala profesní, tak je první tenhle... Co s tím?