Zážitková pedagogika
Fóra > Co vás zajímá?
Zážitková pedagogika ve škole
Zdravím všechny členy této skupiny. Rád bych se vás zeptal na vaše zkušenosti se zážitkovou pedagogikou ve škole. Rád bych se tomuto tématu více věnoval a tak hledám spřízněné duše. |
Ahoj, já pracuji jako vychovatelka ve školní družině a tak zážitková pedagogika patří k mému dennímu chlebíčku (alespoň se o to snažím). Baví mě zejména dramaticko- hudební činnosti, jiným se však nebráním, a ráda vyměním nějaké zkušenosti.I když nevím, zda budu něco platná...tady mezi odborníky :o). Minulý týden jsme měli možnost si "užít", protože jsem ve škole pořádala dva semináře z.p. s lektorkou PaedDr. Bečvářovou a bylo to bezva nabíjející, už se těším, jak něco s dětmi zkusíme. |
Dobrý den. Už pro tu zkušenost, která se mi naskytla na počátku mého pedagogického působení, a ta doba by se dala spočítat na prstech rukou, bych ráda rozšířila řady zájemců o téma zážitkové pedagogiky. Plánovali jsem s dětmi výlet do vánoční Prahy, když jsem se postupně od většiny z nich dozvěděla, že nikdy nejely vlakem ("protože to tam smrdí") a nebyly ani v Praze ("protože je to daleko"). S velkým oddechem mohu konstatovat, že situace je dnes lepší. Přesto všechno je zážitková pedagogika ve škole určitě důležitým prostředkem výchovy a vzdělávání. Ve speciálním vzdělávání pak jistě nezbytnou součástí. Samotné se mi nedaří, z mnoha důvodů, zařadit ji do výuky v takové míře a takovém prostoru, který by měla mít. I proto jsem mezi Vámi. |
3 výsledky