Zážitková pedagogika

Fóra > Co vás zajímá?

Zážitková pedagogika ve škole

Příspěvky: 3
28 únor 2010, 10:17
Zdravím všechny členy této skupiny. Rád bych se vás zeptal na vaše zkušenosti se zážitkovou pedagogikou ve škole. Rád bych se tomuto tématu více věnoval a tak hledám spřízněné duše. 
Příspěvky: 1
28 únor 2010, 11:25
Ahoj, já pracuji jako vychovatelka ve školní družině a tak zážitková pedagogika patří k mému dennímu chlebíčku (alespoň se o to snažím). Baví mě zejména dramaticko- hudební činnosti, jiným se však nebráním, a ráda vyměním nějaké zkušenosti.I když nevím, zda budu něco platná...tady mezi odborníky :o). Minulý týden jsme měli možnost si "užít", protože jsem ve škole pořádala dva semináře z.p. s lektorkou PaedDr. Bečvářovou a bylo to bezva nabíjející, už se těším, jak něco s dětmi zkusíme.
Příspěvky: 5
08 duben 2010, 4:57

Dobrý den. Už pro tu zkušenost, která se mi naskytla na počátku mého pedagogického působení, a ta doba by se dala spočítat na prstech rukou, bych ráda rozšířila řady zájemců o téma zážitkové pedagogiky. Plánovali jsem s dětmi výlet do vánoční Prahy, když jsem se postupně od většiny z nich dozvěděla, že nikdy nejely vlakem ("protože to tam smrdí") a nebyly ani v Praze ("protože je to daleko"). S velkým oddechem mohu konstatovat, že situace je dnes lepší. Přesto všechno je zážitková pedagogika ve škole určitě důležitým prostředkem výchovy a vzdělávání. Ve speciálním vzdělávání pak jistě nezbytnou součástí.

Samotné se mi nedaří, z mnoha důvodů,  zařadit ji do výuky v takové míře a takovém prostoru, který by měla mít. I proto jsem mezi Vámi.