Wikisté

Fóra > Co a kam ve wiki?

Sekce Obrázky

Tak obrázky přibývají i nadále

1) Krajina - 45 obrázků na jedné stránce už je na mě přiznám trochu moc a začíná být nepřehledno - navrhuji roškatulkovat na Lesy, Okolí řek, Města a vesnice, Hory, Údolí, Zemědělská krajina,  ..

2) Květiny - přemýšlím jestli nepřejít k botanickému systému, rozhodně si zaslouží rozškatulkování Rostliny luk, lesů, vod a hor už si taky zaslouží roztřídit - při té příležitosti bych asi tuhle stránku jako takovou zrušila  .. stejně bych asi zrušila stránku Jarní květiny .. nechala Květiny a dál nasadila ten botanický systém čeledí (nebo Jarní květiny nechat a povkládat tam vložené kopie stránek)

Nevím jak krajina (nemám vyzkoušeno), ale u jarních květin je pro mě jako učitele příjemné, že je nemusím lovit z dalších stránek a mám je pohromadě. Co na to ostatní?

Ad 1) Jsem pro Hankou zmiňované členění v podstránkách krajiny

Ad2) Botanické členění by bylo lepší. Ale nejsem botanik. Kdo z vás by si na to troufl?Připomínám, že kolekce obrázků můžeme tvořit nehledě na to, kde obrázky máme v přílohách. A tak může zůstat klidně stránka jarních květin a vzniknout přitom další stránky podle botanického členění. Tam stačí naodkazovat ty obrázky ze stránek s květinami, které už máme. Nezapomínejme také na klíčová slova.  

U krajin se určitě přikláním k rozčlenění. Určitě je tu předpoklad dalšího rozšiřování a podle mého názoru je přehlednost už teď na hranici, navíc odpadne duplikování názvů a uživatelé budou mít možnost většího výběru v každé ´sekci´.

Jako nepřírodovědec bych se klaněla k zanechání jak botanického rozčlenění tak členění podle například ročního období nebo stanoviště. Ale chce to odborníka, co se vyzná...

Krajiny jsem rozčlenila, ale narazila jsem na problém .. je tam pár fotografií, které byly vloženy pouze pod stránku jako příloha a nebyly na stránce - tudíž neznám autora. Podívejte se prosím, zda některá ze zatoulaných fotografií není vaše.

Na kytky teď nemám sílu :)
Tak do kytek (Rostliny lesů, luk, vod a hor) se pustí Lenka Říhová .. mimochodem .. PROČ JEŠTĚ NENÍ MEZI WIKISTY?

Taky navrhuje zrušit rozdělování podle období či stanoviště .. navrhuje nechat jen abecední řazení na stránce Květiny
Tedy David ve WIKI mocně přesouvá .. Sudokopytníci vypadli ze savců záměrně nebo omylem?

Ahoj Hanko,
chtěl jsem zkusit setřídit zvířata a rostliny podle paltné taxonomie (a doplnit latinské názvy) aby se lépe hledalo a obrázky se daly používat nejen k prohlížení, ale i učení se systematice. Bohužel mi včera wiki z neznámých důvodů blbla, takže sudokopytníci mimo savce jsou tím, na čem se mi včera zasekla. Jiné mocné přesuny neplánuju, ale tohle  mi připadá dobré a potřebné

No však ano, já proti třídění nic nemám :) Já jen nechtěla do přesunů zasahovat, páč jsem neznala záměr :)

Jindro, zařaď si ty jeleny k sudokopytníkům :)

Jsou tam :-)