Wikisté
Fóra > Co a kam ve wiki?
Sekce Obrázky
Chci se zeptat, to budou pořád stránky rostlin a živočichů roztříděné podle bioklasifikace nastavené jako Semi-Public? |
Ahoj Hanko, tak jsem to vrátil na Semi public a dávám za pravdu Davidovi, který mi napsal: "schválně jsem je nechal jenom poloveřejné (a zatím to tak chci zachovat), aby je nikdo nemohl smazat a přesunout- to je věc, kterou sice zatím ve wiki nikdo neudělal, ale tu možnost má - už jsem to zadal do úkolů pro programátora" V budoucnu bude moci stránku smazat pouze její autor a my
dva. Bioklasifikace je ale nově nastavenatak, aby ji mohli upravovat Wikisté. |
vím, včera mi to David psal :) Koukala jsem, že jste se do toho úklidu oba celkem vrhli - David faunu a floru a ty děláš pořádek v České republice :) Kdybych věděla jaké jsou vaše další záměry, tak vám pomůžu |
Ahoj Hanko, díky za nabídku pomoci. Záměry jsou 2. 1. Zpřehlednit obrázky s využitím nějakého (nejlépe co nejuniverzálněji používaného třídění, jak jsme se o tom dříve společně radili ve Wikistech ), viz. biol. klasifikace David nebo teď já to Česko - na těch krajích už jsme se shodli dříve - jen jsem je dal k sobě no a protože jsou v nich často obrázky měst, rozhodl jsem se ještě pomocí vnořených kopií třídit města - na hlavní, krajská, ...Teď přemýšlím jak dál. Jestli podle počtu obyvatel nebo něčeho jiného? Zde by mě zajímala tvá rada. 2. Vytvořit pomocí vnořených kopií kolekce obrázků užitečné pro učitele z hlediska tematických okruhů, jak jsou uvedeny v RVP (např.Vzděl. oblast Člověk a jeho svět/ t Místo, kde žijeme ., Rozmanitost přírody, pod. ) Tak když budeš mít nějaké nápady, napiš o tom sem, nebo se do toho rovnou vrhni. Díky :)
|
Města bych buď dál netřídila a nebo bych zvolila abecední seznam .. třídit podle velikosti to ne .. většinou tuším jen hodně mlhavě, kolik lidu město asi má .. takže max. abecední rejstřík U těch kolekcí podle oblastí ŠVP .. stejně pro to musíme dát nějaký systém .. období?oblast? předmět? |
Dobrá, tak města dál třídit nemusíme, i když počet obyvatel alespoň v rozmezí řádů se dá najít docela dobře ve Wikipedii. Co takhle alespoň vytvřit ještě kolonku pro města okresní v návaznosti na krajská podle informací ZDE? K tomu dál: Neměl jsem na mysli oblasti, ale konkrétní tematické okruhy, jak jsou v RVP popsány pro jednotlivé oblasti obory a období. Myslím, že se zde vyplatí jemnější členění na ty tematické okruhy a pak dál podle nadřazenějších kategorií (oborů a oblastí) Mohlo by být užitečné ve WIKI nacházet obrázky ke konkrétním tematickým okruhů. Například pro toho, kdo by chtěl v rámci prvouky učit o rozmanitosti přírody: "V tematickém okruhu Rozmanitost přírody žáci poznávají Zemi jako planetu sluneční soustavy, kde vznikl a rozvíjí se život. Poznávají velkou rozmanitost i proměnlivost živé i neživé přírody naší vlasti. " (RVP ZV s.38) Co myslíš? |
Ahoj Wikisti, v sekci Obrázky přibyla severní Francie od Lukáše Križka, tak by mě zajímal Váš názor na to, jak to roztřídit - je to přes 200 obrázků - samozřejmě je i třídit můžete vy, záleží na vás. |
osobně bych třídila podle měst :) fotky jsou to krásný akorát jsou to hrozný plachty a leckdy neotočený |
Ahoj Hanko a všichni ostatní wikisti, severní Francii jsem roztřídil a upravil, nahlédněte tady a taky jsem dokončil roztřídění všech fotek živé přírody podle biologické klasifikace. |