Předškolní vzdělávání

Fóra > Vítejte ve fóru PV

Mateřinky

Příspěvky: 44
20 říjen 2009, 8:28
Zdravím všechny, kteří se mateřinkami zabývají. Jen mne tak napadlo, proč v této oblasti se málo lidí zapojuje do jakýchkoliv diskuzí. A když, tak to jsou jedni a titíž. Jen se snažím zahnat obavy, že předškolní vzdělávání je na pokraji zájmu. Není tomu tak, že ne.
Příspěvky: 44
06 listopad 2009, 5:08

Milé "mateřinky".

Chci se vám svěřit s jednou akcí, kterých se na mateřinkách pořádá spousta. Tahle nesla název "Zamykání lesa". Pořádáme ji každoročně a zveme na ni rodiče, myslivce, partnery školy, děti ze ZŠ apod. Letos jsme začali povídáním pana Podzima ( p. uč. v kostýmu), pokračovali společnými verši, písněmi, čarováním, děti sypaly pod strom listí, aby nezmrznul,...Pak přišla na scénu paní Zima ( já v kostýmu) a vše pokryla bílou peřinou ( tedy - záclonou :roll: ). Pak jsme se vydali společně k blízkému lesu, abychom jej uzamkli. Děti si na cestu svítily lampičkami a lampiónky a zvířátkům nesly něco dobrého na zub. Když jsme odříkali známou říkanku "Zamykám, zamykám les...", odtroubili myslivci halali. To byl pokyn, abychom se vrátili zpět na zahradu, která nás vítala rozsvíceným stromem ( zajistila jedna místní osvětlovací firma). Děti se potěšily pohledem na rozžatá dýňová strašidla, obdržely p. kuchařkou upečený koláč a šly se koukat na pohádku promítanou pod širým nebem. Na rozloučenou ještě dostalo každé dítě jablíčko. Tak, to je vše, milé kolegyňky, už budu zase chvíli mlčet.

Příspěvky: 145
07 listopad 2009, 9:53
Tak to skvělá akce. Hodně se mi líbí, že zapojujete okolí. Že jste družní ...:-)
Příspěvky: 44
09 listopad 2009, 6:00
Jo, jo, družní to my jsme. Za 14 dnů se jedeme "družit" do družební MŠ v Ružomberku ( SK ). Chystáme nový projekt.
Příspěvky: 44
29 listopad 2009, 6:46
Takže ohlášené "družení" již mám úspěšně za sebou a teď už jen všechny ty výplody naší fantazie "hodím na papír". Tedy přesněji - podáme žádost o dotaci EU. Doufám, že budeme úspěšní stejně, jako před 2 lety.
Příspěvky: 145
30 listopad 2009, 9:36
Bohunko, mohla bys nám sem pak napsat, jak a kde se o takovou dotaci žádá? Možná by se někdo také chtěl družit a nějaké to euro by se na družení hodilo. Díky. Jste nejen družní, ale taky skvělí. |{$lang_emotions_laughing}
Příspěvky: 44
02 prosinec 2009, 4:07
O dotaci budeme žádat ( prostřednictvím Regionální rozvojové agentury Východní Moravy ) Fond mikroprojektů a to v souladu s Operačním programem přeshraniční spolupráce SK - CR. Minulý projekt proběhl stejným způsobem. Info jsme si našli na internetových stránkách, prošli jsme školícím seminářem a bylo to.