Konference Metodického portálu dne 24.11.09

od Pohled z Hradce Králové

Vážení a milí účastníci konference Metodického portálu rvp.cz,

   vytvořili jsme pro Vás pohled na naši společnou konferenci, který budete mít k dispozici od 14.10.09. Zde budete mít možnost prohlédnutí fotek z tohoto dne a přehlídku prezentací.

Staňte se členem skupiny Pohled z Liberce ZDE a do připraveného fóra můžete napsat své zážitky, reakce či doporučení...Těšíme se va Vaši spolupráci s portálem.

Váš tým Metodiky. S pozdravem za celý tým, Stáňa A

Společnost INFRA,s.r.o. účastníkům konferencí o portále Metodika věnuje ukázku z nového materiálu pro školy „Personální rozvoj školy“. Jedná se o text „Metody práce a vzdělávací cíle(Duhové metody) a pokud o něj máte zájem, přihlásit se můžete zde.

Jiří Hruška

Váš regionální koordinátor

DISKUZE pro Vás! Čtěte!

Přijďte do diskuze k tématu z konference Učíme se mozkem vedenou Karlem Tomkem.

Klikněte ZDE!

Na konferencích, které tým projektu Metodika II organizoval v jednotlivých regionech, jsme vystupovali (a budeme vystupovat nebo právě vystupujeme) s přednáškou na téma Umění se učit...viz prezentace
Toto téma jsme zvolili především pro jeho naléhavost. Jednotlivé poznatky o funkcích lidského mozku jsou sice známy, ale jejich aplikace při rozvoji umění se učit v našich školách je poněkud rozpačitá. Někteří žáci mají štěstí, jiní si koupí brožurky a absolvují placené kurzy proto, aby zvládli testy studijních předpokladů. Něco je špatně.
V naší přednášce se snažíme ukázat, že s využitím toho, co o učení víme, že je možné naučit žáky skutečně využívat celý potenciál svého mozku k efektivnímu učení. Co z toho, o čem je v naší přednášce řeč, se vám osvědčilo? Jaké máte zkušenosti? Co by pomohlo ostatním? S čím se rádi pochlubíte? Co by nemělo zapadnout? Která z prezentovaných teorií se vám zdála natolik praktická, že ji využíváte? ZVEME VÁS DO DISKUZE NA TOTO naléhavé TÉMA!

Obsah:

Jméno Popis
file EduArt - rozvoj tvořivosti ve vyučování užití obrazových metod Průvodce Jaroslav Vančát
file Jak na DUMy Průvodkyně Tereza Bížová
file Jak naučit učit se? Průvodci Anna Doubková a Karel Tomek
file Jak na Články Průvodce Lukáš Križko
file Když jue třeba nápad aneb co nabízí Články a DUMy Průvodce Lukáš Križko
file Metodický portál - rosteme a měníme se Průvodce Zdeněk Slejška
file Seznamte se, Digifolio Průvodkyně Stáňa Andršová
file Seznamte se, Wiki Průvodkyně Stáňa Andršová
file Web nové generace Průvodce Jan Horna
Pohled byl zobrazen 581x od 30 květen 2014 do 19 duben 2024