Projekty žákovských parlamentů v roce 2016

od Tomáš Hazlbauer

Stručný a přehledný popis 10 nejispirativnějších žákovských projektů, které v roce 2016 vznikly ve školách v rámci programu Škola pro demokracii. 

Školy pro demokracii

Aktuálně 124 škol je součástí sítě škol, které mají žákovský parlament a chtějí o tom dávat vědět světu. Tyto školy dostávají metodickou podporu, mohou si zažádat o konzultace a jsou certifikovány značkou "Škola pro demokracii". Součástí sítě jsou krajská konzultační centra, která pro školy z okolí organizují metodická a sdílecí setkání. Více na www.skolaprodemokracii.cz.

10 žákovských projektů

Síť škol pro demokracii jsme vyzvali, aby školy představily své zajímavé projekty, které v uplynulém roce zrealizovali tamější žákovské parlamenty. Z přihlášených anotací jsme vybrali 10 nejispirativnějších, které jsme požádali, aby o svých projektech natočili krátké 45s dlouhé video. O těchto videích se pak více než 10.000 lidí dozvědělo na sociálních sítích, více než 1500 přímo hlasovalo. Všechna videa jsou zveřejněna na našich webových stránkách.

Vítězný projekt roku 2016

Dotační program pro nestátní neziskové organizace

Inspiromat žákovských projektů vzniknul v rámci projektu „Efektivní žákovské parlamenty“ podpořeného z Dotačního programu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících v oblasti předškolního, základního, středního a základního uměleckého vzdělávání v roce 2016, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Přehled projektů ke stažení

Inspiromat projektů 2016.pdf

860,3KB | Středa, 21 prosinec 2016 | Detaily
demokracie ve škole, občanské vzdělávání, žákovské projekty, žákovský parlament
Pohled byl zobrazen 1082x od 21 prosinec 2016 do 18 duben 2024