Společenství praxe 1. stupně

od PPUČ

Ohlédnutí za setkáním společenství praxe 1. stupně, které se konalo 27. 11. 2019 v ZŠ Skálova Turnov

Setkání společenství praxe 1. stupně se konalo 27. 11. v další z pilotních škol projektu Podpora práce učitelů (PPUČ), v ZŠ Skálova Turnov.
 
Na úvod jsme si s 20 učiteli prvního stupně stručně představili projekt a zahájili setkání videem, zaměřeným právě na rozvoj gramotností na prvním stupni. Video vzniklo ve spolupráci s učiteli a žáky dané pilotní školy.
 
Následovala výuková aktivita na prvním stupni, kterou si ve spolupráci s Hanou Havlínovou, garantkou čtenářské a matematické gramotnosti připravila učitelka pilotní školy ZŠ Vítězslava Hálka, Odolena Voda Lenka Březinová. Aktivita propojuje vzdělávací obory Český jazyk a literatura a Člověk a svět práce a zaměřuje se současně i na rozvoj čtenářské, matematické i digitální gramotnosti. Popis celé aktivity naleznete již nyní na Metodickém portálu RVP.CZ
 
interaktivním workshopu pak měli účastníci příležitost popovídat si s odborníky za jednotlivé vzdělávací oblasti 1. stupně ZŠ a připravit si vlastní výukovou aktivitu pro rozvoj jedné nebo více gramotností současně. V pěti pracovních skupinách jsme se věnovali oblastem: Český jazyk a Matematika, Člověk a jeho svět, Umění a kultura, Člověk a zdraví a Informatika. Účastníci tak mohli odcházet s hotovými aktivitami, které mohou uplatnit ve svých hodinách. Prezentaci ze setkání naleznete v příloze. 
 
Mrzí vás, že jste s námi letos na podzim v Turnově nebyli? Přijeďte na jaře na některou z našich akcí! :) 
Připojené soubory Přílohy 1
prezentace_1. stupeň.pptx (8,2M) - Stáhnout
Pohled byl zobrazen 668x od 5 prosinec 2019 do 29 březen 2024