Společenství praxe Člověk a zdraví v ZŠ Strossmayerovo náměstí

od PPUČ

Ohlédnutí za setkáním společenství praxe Člověk a zdraví, které se konalo 28. ledna v pražské ZŠ Strossmayerovo náměstí.

Setkání společenství praxe, které se uskutečnilo 28.1.2020 na Základní škole Strossmayerovo náměstí, vzdělávací oblasti Člověk a zdraví, bylo tentokrát zaměřeno výhradně na Výchovu ke zdraví.


V úvodu celého setkání představila Adéla Zehringerová lektory, projekt PPUČ, nejzajímavější novinky projektu, především pak jeho vyhledávací systém EMA a seznámila účastníky s programem.


Prvním lektorem byl učitel Adam Cvik, který představil tři, již v praxi ověřené, aktivity (Bingo, 5 proti 5 a QR kódy) rozvíjející matematickou, čtenářskou i digitální gramotnost. Všichni účastnici si dané aktivity vyzkoušeli a s chutí si zasoutěžili.


V druhé části setkání vystoupila paní lektorka Helena Takačová se studentem Markem Šnajdrem s tématem zdravých a nezdravých potravin, především pak, jak podle údajů na obalu poznat složení potravin. Při tomto vystoupení si účastnici nejen zasoutěžili, ale dokonce si i zdravě zamlsali.


Na konci setkání účastníci spolu s lektory prodebatovali možnosti využití nebo úprav představených aktivit a zhodnotili celé setkání.

Připojené soubory Přílohy 3
Člověk a zdraví_materiály_kvíz.docx (45,7K) - Stáhnout
Člověk a zdraví_materiály_makety potravin_Šnajdrová, Šnajdr.docx (44,2K) - Stáhnout
Člověk a zdraví_Prezentace_Šnajdrová, Šnajdr.pptx (2,3M) - Stáhnout
Pohled byl zobrazen 518x od 5 březen 2020 do 19 duben 2024