Karlovarské turné - únor 2010

od Pohled z Karlových Varů

Zprávy z cest po Karlovarském kraji, aneb jak se Metodický portál dostává až k Vám do škol.

Díky ochotě a osvícenosti pracovníků odboru školství Karlovarského kraje se  mi naskytla výborná příležitost zúčastnit se porad ředitelů škol. (Byly to porady ředitelů příspěvkových organizací vykonávajících činnost škol a školských zařízení zřizovaných obcemi v Karlovarském kraji konaných ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností.)

Během jednoho týdne jsem zúčastnila 7 setkání (Cheb, Mariánské Lázně, Sokolov, Kraslice, Ostrov, Karlovy Vary a Aš), kde jsem mohla oslovit ředitele škol(mateřských, základních, základních uměleckých, speciálních) s nabídkou prezentací Metodického portálu přímo na jejich školách a přímo na míru jejich potřebám. Teoreticky bych tedy mohla prohlásit, že v kraji, kde jsem doma, už mě znají „všude“. Počet ředitelů, kteří se porad účastnili je samozřejmě znám, ale co si budeme povídat, ne všude byli všichni disciplinovaně až do konce porady.  Řízení školy chce prostě také svůj čas a já to plně respektuji. Přesto považuji tohle osobní seznamovací turné za velmi efektivní a důležité, email se dá přehlédnout, nebo prostě smazat, osobní kontakt se přece jen tak rychle z paměti nevymaže. Ještě jednou tedy pěji chválu karlovarským z odboru školství a přiznávám i jim část zásluh za propagaci Metodického portálu v našich končinách.Podpora růstu kvality učitelské profese může mít samozřejmě různé podoby, v Karlovarském kraji dostal zřetelně důvěru Metodický portál a já z toho mám upřímnou radost. V listopadu minulého roku jsem díky jejich ochotě měla příležitost osobně  oslovit i všechny ředitele středních škol zřizovaných Karlovarským krajem. Samozřejmě, že taková ochota ke spolupráci  a vzájemné podpoře není úplně běžná všude, právě proto bych chtěla tímto příkladem inspirovat i ostatní kolegy regionály Metodického portálu a hlavně příslušné krajské odbory školství. (Ve Varech to prostě jde  )

V tomto pohledu bych chtěla postupně psát krátké postřehy z cest po prezentacích na školách, které se přihlásí na základě našeho osobního setkání na karlovarském turné.

Podpora projektu na zbudování učebny zdravého životního stylu v Ostrově

Nemůžu nesdílet tuhle prosbu:

"Obracím se na Vás jako na kolegyni a přítele s žádostí o pomoc. Vypracoval jsem projekt na zbudování učebny zdravého životního stylu a uspěl jsem v prvním kole žádostí o grant Nadace ČEZ. Dalším kolem je získání co největší podpory pro projekt vyjádřené hlasováním na stránkách www.cezregionum.cz v období od 15.4. do 15.5. 2010. Byl bych nerad, kdyby škola  přišla o    250 000,- jen kvůli tomu, že v Ostrově je málo lidí s internetem. Když se Vám povede získat v náš prospěch i další kolegy budu rád a budu vaším dlužníkem. S přáním hezkého večera Helmut Harzer"

 Milí kolegové prosím Vás o podporu zmíněného projektu i prostřednictvím Digifolia. Děkuji a zdravím Vás ze západu Lucie Poláková  

První zájemce

Představte si, že první zájemce se už ozval . Na portále velmi známý a velmi aktivní pan ředitel Helmut Harzer z Ostrova, přidávám odkaz na stránky školy a na skupinu ZŠ Ostrov na facebooku.

Nechme se překvapit kdo bude druhý

Je to tady máme druhé místo! V době ZOH ve Vancouveru stříbro zíkavají bochovští!!!

Základní škola a základní škola praktická Bochov.

Pro ilustraci a konkrétní představu přikládám fotografii sněhových podmínek, ze kterých jsem na prezentace Metodického portálu vyjížděla z domova. V celém kraji to bylo se sněhem dost podobné a dost nepříjemné. Kdybych se jen trochu mohla uložit k zimnímu spánku dokud sníh nezmizí, určitě bych to udělala, jsem typ řidiče co se v takhle zapadané zimě jezdit prostě bojí. Copak jsem ale mohla tu nabídku ředitelských porad nevyužít? Naštěstí újmu utrpěly jen moje řidičské nervy. A stále padá a padá.

 

Vyjiždím na turné

Sněhová nadílka
Sněhová nadílka

Regionální konference v Karlových Varech

Během podzimu roku 2009 se rozrostl Metodický portál o nové funkce a zároveň se změnila i jeho vizuální podoba. V druhé polovině září byly učitelům nabídnuty novinky Wiki a Digifolio, lepší prostor pro Blogy a Diskuze a řada dalších vylepšení. Změnil se také vzhled a funkce hlavní stránky Metodického portálu. A nově začal portál sloužit také učitelům odborných, jazykových a základních uměleckých škol. Proto se stále snažíme všem nabídnout možnost setkat se s Metodickým portálem osobně.

I zde sedí zájemci o práci s Metodickým portálem (Poslední řada: ZŠ Kraslice, Havlíčkova)

Školy kde už mě znají :)

Bylo by nefér nezmínit na tomto místě školy, které jsem už navštívila v rámci svého ročního působení na pozici regionální koordinátory pro Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj. V každém digifoliu tedy uvedu krajsky příslušné školy.

V  Karlovarském kraji proběhly semináře k práci s portálem v novém kabátě v těchto školách:

V Chebu na SZŠ a VOŠ Cheb 

V Nejdku na Střední odborné škole a odborném učilišti

V Karlových Varech na  ZŠ Truhlářská

V Kraslicích na ZŠ Havlíčkova

V Bochově na Základní škole a na Základní škole praktické, Okružní 367

Pohled byl zobrazen 1233x od 30 květen 2014 do 25 duben 2024