Ohlédnutí za jarním společenství praxe Cizí jazyky

od PPUČ

22. dubna 2021, proběhlo společenství praxe Cizí jazyky. Přinášíme Vám ohlédnutí za tímto společenstvím včetně prezentací a video záznamu!

Ve čtvrtek 22. dubna 2021 proběhlo on-line setkání společenství praxe vzdělávací oblasti Cizí jazyky. Programem účastníky provedla Markéta Čonková, lektorka a garantka vzdělávací oblasti Cizí jazyky v projektu Podpora práce učitelů společně s Irenou Hubenou, učitelkou na prvním stupni v ZŠ a MŠ Besednice. Setkání moderovala Adéla Zehringerová z Národního pedagogického institutu ČR, která na úvod představila aktuality v projektu Podpora práce učitelů a interaktivní formou vtáhla účastníky do problematiky čtenářské, matematické  a digitální gramotnosti. 

Následovalo vystoupení Ireny Hubené, která účastníkům ukázala širokou škálu námětů do výuky, které běžně zapojuje do výuky na 1. stupni ZŠ při distančním vzdělávání. Představila tak například práci s online aplikacemi jako Wordwall, Oxford Owl eBook Library , Liveworksheets aj. Poskytla tak tipy do výuky všem přítomným učitelům, kteří inspiraci oceňovali (nejen) prostřednictvím chatu. V rámci každé dílčí výukové aktivity zároveň ukázala, jak aktivita napomáhá rozvoji gramotností.  

Markéta Čonková navázala prezentací s názvem Krok za krokem k rozvoji digitální gramotnosti. Toto téma nás provázelo celým vystoupením. Hovořili jsme o sdílení a spolupráci prostřednictvím digitálních technologií, Dále také o tvorbě nového digitálního obsahu a vhodně zvoleném formátu sdělení. Prakticky jsme si poté ukázali tvorbu namluvené online knihy či tvoření on-line slovníčku.  

Přes nástup dětí do škol jsme se sešli v poměrně hojném počtu okolo 35 lidí, zapojení účastníků bylo nadstandardní. Podařilo se setkání udělat interaktivním a pevně věříme, že si účastníci odnesli užitečné zdroje a náměty do své výuky.  

 

Adéla Zehringerová 

Záznam společenství praxe

Soubory ke stažení

Cizí jazyky_prezentace_I. Hubená.pptx

26,1MB | Čtvrtek, 06 květen 2021 | Detaily

Cizí jazyky_prezentace_M. Čonková.pptx

2,8MB | Čtvrtek, 06 květen 2021 | Detaily

prezentace PPUČ_SP jaro 2021.pptx

4,6MB | Čtvrtek, 06 květen 2021 | Detaily
Pohled byl zobrazen 335x od 6 květen 2021 do 28 březen 2024