Tematický vstup Tělesná výchova

od Člověk a zdraví

V tomto pohledu jsme pro Vás shromáždili důležité materiály a odkazy, které souvisí s problematikou tělesné výchovy a sportu pro mládež.
Uvítáme Vaše náměty a doporučení v komentářích. Pohled je průběžně aktualizován.

Tělesná výchova v RVP ZV

Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání (RVP ZV) vznikal ve Výzkumném ústavu pedagogickém v Praze v letech 2000 - 2004, na přípravě a ověřování dokumentu se podílelo 55 pilotních škol. Dokument byl schválen v roce 2005 a návazně 16 pilotních škol ověřovalo (v projektu Pilot Z) tvorbu školních vzdělávacích programů (ŠVP). Úpravy RVP ZV byly provedeny v roce 2007 (kapitola 5.9 Člověk a svět práce, kapitola 7 Rámcový učební plán a Kapitola 8 Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami) a v roce 2010 (zařazení doplňujících vzdělávacích oborů Etická výchova, Taneční a pohybová výchova a Filmová/Audiovizuální výchova).

Zařazení vzdělávací oblasti Člověk a zdraví obsahující vzdělávací obory Výchova ke zdraví a Tělesná výchova do RVP ZV navazuje na tzv. Standard základního vzdělávání (1995), kde byla poprvé koncipována Oblast zdravého životního stylu, která zahrnovala obory Tělesná výchova a sport a Výchove ke zdraví.

Smyslem tohoto propojení a začlenění do RVP ZV je zdůraznit význam zdraví a zdravotně preventivního chování a podpořit i vzdělávání ve smyslu podpory zdraví v celém povinném vzdělávání.

Pro usnadnění Vaší práce zde uvádíme platné znění vzdělávací oblasti Člověk a zdraví v RVP ZV.

Kapitoly z RVP ZV ke stažení

RVPZV_Clovek-a-zdravi.pdf

Člověk a zdraví - RVPZV

114KB | Středa, 18 květen 2011 | Detaily

Zpětná vazba

su xeko - 05 březen 2024, 11:03

Considering how clever and unique your idea is word wipe usa, I believe that it will be replicated and used as a source of inspiration for the development of a great deal more ideas. 

Xenia Ernesta - 11 duben 2024, 9:46

These games are not just geometry dash for the young; they offer entertainment and enjoyment for people of all ages.

Lee Lenka - 20 duben 2024, 10:17

I am very happy to visit your blog, It tells me a lot of useful information slope. I will regularly visit the blog to support you.

 

 

Higenia Adriris - 25 duben 2024, 4:58

Ve skutečnosti by se tělesná výchova měla rozvíjet, aby se dobře cvičila. Zvyšte svůj čas na produktivní aktivity a zlepšujte své zdraví. Téma je opravdu zajímavé a má dobrou efektivní analýzu basketbros

Pohled byl zobrazen 86x od 30 květen 2014 do 28 duben 2024