Hudební koncerty pro školy

od Pražský filmový orchestr

Výchovné koncerty Pražského filmového orchestru pro mladé posluchače jsou jedinečné v tom, že se zde děti zábavnou formou seznamují se symfonickým orchestrem. Zaznějí zde  filmové melodie se známých filmů jako jsou Starwars, Harry Potter, Pán prstenů, Sám doma, Piráti z Karibiku a podobně a diváci mají přitom možnost poznat, jak vypadá  orchestr, který hudbu k těmto filmům nahrál, jaké jsou zde hudební nástroje, k čemu je v orchestru dirigent a dokonce mají možnost si sami zkusit, jak se orchestr diriguje. 

Hudební koncerty pro školy

Na koncertech Pražského filmového orchestru pro mladé posluchače zaznějí filmové melodie se známých filmů jako jsou Starwars, Harry Potter, Pán prstenů, Sám doma, Piráti z Karibiku apod. Diváci mají přitom možnost poznat, jak vypadá  orchestr, který hudbu k těmto filmům nahrál, jaké jsou zde hudební nástroje, k čemu je v orchestru dirigent a dokonce mají možnost si sami zkusit, jak se orchestr diriguje.
 
Kdo by se chtěl s Pražským filmovým orchestrem blíže seznámit, může navštívit některý z jeho večerních koncertů nebo se podívat na webové stránky www.praguefilmorchestra.com, kde najde i informace o těchto koncertech.
http://www.praguefilmorchestra.com/galerie.php?zobraz_foto=1#foto

Kontakty

Intendant, provozní a umělecká agenda PFO, organizace koncertů:

Zdeňka Koryntová-Linhartová
Adresa: Školská 2, Praha 1, 110 00
Pevná linka: 222 230 191
Mobil: 731 172 038
 
Dirigent

Jiří Korynta
Adresa: Školská 2, Praha 1, 110 00
Mobil: 604 175 719
Email: dirigent@praguefilmorchestra.com
http://www.praguefilmorchestra.com/galerie.php?zobraz_foto=17#foto

Současnost

Orchestr zkouší každý týden a to v prostorách Konzervatoře Jaroslava Ježka a Základní umělecké školy Klapkova v pražských Kobylisích. Výjimečnost PFO spočívá ve faktu, že se jako jediný v České republice specializuje na filmovou hudbu, a hraje pouze z originálních, nijak neupravovaných partitur, získaných ze Spojených států.
 
V současnosti se práce orchestru soustředí na projekt větších koncertů, pořádaných v Sále Martinů (HAMU) nebo v Dvořákově síni Rudolfina. První z této řady vystoupení již proběhlo, v listopadu loňského roku, kdy PFO s programem z filmů Star Wars, Superman, Lord of the Rings a Home Alone vyprodalo celé Rudolfinum.
http://www.praguefilmorchestra.com/galerie.php?zobraz_foto=18#foto
Pohled byl zobrazen 1458x od 30 květen 2014 do 25 duben 2024