Tvořivá škola: Letní školy 2012

od Tvořivá škola

Nabídkou letních škol vycházíme vstříc velkému zájmu o kurzy činnostního učení. Letní školy jsou zaměřeny na seznámení s praktickými metodami a postupy učení. Předkládají možnost aktivního odpočinku všem učitelům, se zájmem o smysluplné učení.   

Letní školy předkládají:
zkušenosti úspěšných učitelů z praxekonkrétní postupy umožňující aktivní zapojení všech žáků do výukydostupné učební materiály pro činnostní učeníindividualizaci, diferenciaci, mezipředmětové vztahy, hodnocenípraktickou náplň ŠVPdoprovodný společenský program 

 Aktuální seznam najdete na stránkách Tvořivé školy

Učitelky zamířily do lavic namísto dětí

Velehrad /ROZHOVOR - Slovácký Deník.cz/ – Bezmála osmdesát učitelek ze základních škol z různých koutů České republiky přijelo v pondělí na Velehrad, aby se tu vzdělávalo v osmém ročníku letních intenzivních kurzů Tvořivé školy českého činnostního učení.

Vybíráme z článku:

„Výuka čtení a psaní je jedním z nejobtížnějších a zároveň nejdůležitějších úkolů potřebných pro úspěšný školní vývoj dítěte,“ říká ředitel občanské společnosti Tvořivá škola Čeněk Rosecký. Své tvrzení doložil tím, že vztah ke čtení získávají děti od svých rodičů. Dobrým předpokladem podle něj je, aby rodiče dětem četli a povídali si s nimi o knihách." 

"Stejně jako v minulých letech i letos se ukázalo, že kantorek, které mají zájem učit se novým věcem a pracovat na svém rozvoji, je stále dost. „Po loňských dobrých zkušenostech z letního kurzu Tvořivé školy v Litoměřicích jsem letos zamířila i na Velehrad. V loňském školním roce jsem učila páťáky, od září budu mít prvňáčky,“ svěřila se učitelka Petra Mudrová ze ZŠ v Jablonci nad Nisou. Spolu s Reginou Holoubkovou ze ZŠ Hranice si od letního kurzu slibují, že v něm od lektorek načerpají plno nápadů a inspirace." 

Celý článek si můžete přečíst zde

Stručný přehled letních škol

Kolín: 23.7. do 26.7.2012

Žihle 30. 7. - 2. 8. 2012

Velehrad 6. - 9. 8. 2012

Plzeň 13. - 18. 8. 2012

Kolín: 23.7. do 26.7.2012

* Činnostní učení ve výuce fyziky v 6. - 7. ročníku

Žihle: 30. 7. - 2. 8. 2012

Činnostní učení ve výuce českého jazyka v 4. a 5. ročníku - kurz obsazen

Činnostní učení ve výuce českého jazyka v 6. a 7. ročníku - kurz obsazen

Školní systemické konstelace

Velehrad: 6. 8. - 9. 8. 2011

Činnostní učení ve výuce českého jazyka ve 2. a 3. ročníku - kurz obsazen

* Činnostní učení ve výuce přírodovědy ve 4. a 5. ročníku

* Počítače a Interaktivní tabule na 1. a 2. stupni ZŠ – Smart

Plzeň: 13. 8. - 16. 8. 2011

Činnostní učení ve výuce českého jazyka v 1. ročníku - kurz obsazen

* Činnostní učení ve výuce anglického jazyka ve 3. až 5. ročníku

* Činnostní učení ve výuce matematiky v 6. a 7. ročníku

* Počítače a Interaktivní tabule na 1. a 2. stupni ZŠ – Activ

Letní škola - Velehrad

Kurz y označené * LZE HRADIT Z ŠABLON.
Kurzy Tvořivé školy jsou zaměřené na konkrétní praktické postupy učení, které umožňují osvojení základního učiva všemi žáky, jejich aktivní zapojení do výuky a souběžný rozvoj klíčových žákovských kompetencí. Lektory kurzů jsou výhradně učitelé z praxe.    

Informace o organizaci a fakturaci letních škol

V den příjezdu bude prezence zhruba od 12.00. Výuka probíhá cca od 8:00 do 16:30. 
V den odjezdu probíhá výuka do 11:00.
Přesný harmonogram letních škol a informace o organizaci včetně upřesnění času nástupu na letní školy bude účastníkům zaslán koncem školního roku. 

Fakturace bude probíhat průběžně. Neuvedete-li jinak, bude faktura vystavena na školu. Nově přihlášeným bude faktura zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz. Máte-li zvláštní požadavky na fakturaci, uveďte je do poznámky v přihlášce, nebo se po přihlášení spojte s naší kanceláří na kontaktech viz níže.

Obchodní podmínky:
  1. Letní školy a vybrané akce, u kterých je to uvedeno, se hradí předem. Přihláška na ně je platná vždy až po úhradě kurzovného. Fakturu Vám zašleme po zařazení na kurz. O jejím zaslání Vás budeme informovat.
  2. Storno podmínky pro letní školy a vybrané akce: Při odhlášení se do 30 dnů před zahájením akce je zaplacené kurzovné vráceno v plné výši přijaté platby. Při odhlášení ve lhůtě kratší je účtován storno poplatek50% ceny  vzdělávací akce. V případě neomluvené účasti je účtován storno poplatek ve výši 100% ceny vzdělávací akce. Přihlášená osoba za sebe může vyslat náhradníka.
  3. Akce v rámci projektů ESF. Přihláška na vzdělávací akce hrazené z ESF je závazná. Pokud se na akci nebudete moci dostavit, omluvte se co nejdříve a neblokujte místo dalším zájemcům. Na dalších akcích ESF budeme upřednostňovat zodpovědné účastníky.
  4. Účastník je v průběhu celé akce odpovědný sám za sebe, své zdraví a sv&eacut e; věci. V případě nemoci nebo zranění si hradí každý účastník sám finanční náklady nutné na lékařské ošetření. Pokyny lektora jsou pouze návrhy, kterými se účastník řídí podle vlastního uvážení. Účastník bere na vědomí, že může být v průběhu akce vystaven psychickému či emocionálnímu zatížení.
  5. Lektor má právo ukončit účastníkovu účast na akci. V tomto případě nebude poplatek za seminář fakturován nebo bude vrácen. Účastník může akci kdykoliv opustit. V tomto případě se kurzovné hradí v plné výši.
  6. V průběhu vzdělávací ch akcí platí zákaz zneužívání alkoholu a jiných omamných látek.
  7. Souhlas se zpracováním osobních údajů: Na základě zákona č. 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů prohlašuji, že odesláním přihlášky souhlasím se zpracováním mnou vyplněných osobních údajů a jejich zařazením do databáze společnosti Tvořivá škola. Tvořivá škola se zavazuje, že uvedené údaje neposkytne třetím osobám a bude je používat pouze pro účely předávání dalších informací souvisejících se vzdělávacím programem Tvořivá škola. Pokud tyto informace nechcete dostáva t, napište to do poznámky ve své přihlášce. Z odběru informací se můžete také kdykoliv odhlásit.

Ing. Jana Procházková
kancelář Tvořivé školy, o. s.          
tel.: 774 191 813 
Aktuální seznam vzdělávacích akcí najdete na http://www.tvorivaskola.cz/index.php?obsah=kurzy.php

Činnostní učení ve výuce fyziky v 6. - 7. ročníku

 Místo: ZŠ Kolín, Prokopa Velikého 633

Lektor: Mgr. Oldřich Keltner

Zahájení: 23. 7. 2012 (prezence od 11:00)

Ukončení: 26. 7. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Cena zahrnuje kurzovné, ubytování a plnou penzi.

Faktura Vám bude zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz.

Kurz vede zkušený lektor a dlouholetý učitel fyziky Mgr. Oldřich Keltner. Na kurzu budete seznámeni s paletou postupů a velmi praktických žákovských i demonstračních pokusů a pomůcek z dílny Oldřicha Keltnera a firmy Ariane schola.

Představíme Vám také názorné učebnice a pracovní sešity vytvořené speciálně pro činnostní učení fyziky ve spolupráci s Asociací mladých debrujárů, které umožňují žákům objevovat a chápat učivo fyziky aniž by se museli učit definice a vzorce zpaměti.

Přihlásit se na kurz.

Letní škola - fyzika

Činnostní učení ve výuce Čj ve 4. a 5. ročníku

 Místo: ŠVZ Žihle, Nový Dvůr–Poustky 21 

Lektor: Mgr. Dana Hanzlíková a Mgr. Tatjana Vrbová

Zahájení: 30. 7. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 2. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Pro učitele působící mimo hlavní město Prahu jsou tyto kurzy zdarma (kurzy jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu)

Kurz předkládá praktické činnostní postupy výuky Čj ve 4. a 5. ročníku. Zaměřuje se na rozvoj čtení a psaní s porozuměním, na gramatiku 2. vzdělávacího období, klíčové kompetence, mezipředmětové vztahy a aktivní zapojení všech žáků do výuky.

Kurz je již obsazen. 

Činnostní učení ve výuce Čj v 6. a 7. ročníku

Místo: ŠVZ Žihle, Nový Dvůr–Poustky 21 

Lektor: Mgr. Irena Loudová a PhDr Jana Doležalová, Ph. D.

Zahájení: 30. 7. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 2. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Pro učitele působící mimo hlavní město Prahu jsou tyto kurzy zdarma (kurzy jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu)

Kurz předkládá praktické činnostní postupy výuky Čj v 6. a 7. ročníku umožňující aktivní zapojení všech žáků do výuky. Zaměřuje se na rozvoj čtení a psaní s porozuměním, na gramatiku 3. vzdělávacího období a rozvoj klíčových kompetencí.

Kurz je již obsazen. 

Systemické školní konstelace I.

 Místo: ŠVZ Žihle, Nový Dvůr–Poustky 21

Lektor: Mgr. Čeněk Rosecký

Zahájení: 30. 7. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 2. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.120,- Kč vč. DPH (ubytování, strava, kurzovné). 

Cena zahrnuje kurzovné, ubytování a plnou penzi.

Faktura Vám bude zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz.

Tento kurz s Vámi může absolvovat i Váš manžel/partner.

Mgr. Čeněk Rosecký pracuje jako ředitel Tvořivé školy a vedoucí manažer projektů ESF. Vede semináře systemických konstelací a externě koučuje. Znalost systemických souvislostí považuje za základ spokojeného soukromého i pracovního života. 

Máte čím dál více problémových dětí? Valí se na Vás úkoly a Vy nevíte, kde vzít čas a energii na jejich řešení? Moderní zážitková metoda systemických konstelací umožňuje uvidět skutečné příčiny problémů, nalézt jejich efektivní řešení a obnovit porušenou rovnováhu. Pracujeme jak s modelovými situacemi, tak s konkrétními případy účastníků. Základní témata semináře jsou učitel a rodina, učitel a žák, učitel a třída, hierarchie vztahů na pracovišti, akceptace, integrace, šikana a drogy. Kurz předkládá rovněž základní techniky práce s energií a možnost aktivní relaxace. 

Cíl kurzu: 

- Poskytnout informace o systémových souvislostech a působení sil ve vztazích mezi učiteli, žáky a rodiči

- Zprostředkovat osobní zážitek a vhled do řešení nejčastějších vztahových problémů 

- Ukázat způsob, jak se efektivně ochránit nejen před vyhořením, dosáhnout uspokojení z práce a vytvářet pozitivní atmosféru.

Přihlásit se na kurz. 

Činnostní učení ve výuce Čj ve 2. a 3. ročníku

 Místo: Základní škola Velehrad, Salašská 300

Lektor: Mgr. Iva Pinďáková

Zahájení: 6. 8. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 9. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Pro učitele působící mimo hlavní město Prahu jsou tyto kurzy zdarma (kurzy jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu)

Kurz předkládá praktické činnostní postupy výuky Čj ve 2. a 3. ročníku. Zaměřuje se na rozvoj dovedností žáků ve čtení a psaní s využitím analyticko-syntetické metody, ale také na základy gramatiky, klíčové kompetence, mezipředmětové vztahy a aktivní zapojení všech žáků do výuky.

Kurz je již obsazen. 

Čtení a psaní s porozuměním

Činnostní učení přírodovědy ve 4. a 5. ročníku

Místo: Základní škola Velehrad, Salašská 300

Lektor: Dagmar Svobodová

Zahájení: 6. 8. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 9. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Cena zahrnuje kurzovné, ubytování a plnou penzi.

Faktura Vám bude zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz.

Kurz přírodovědy vede zkušená lektorka Dagmar Svobodová, která je učitelkou z praxe a má s činnostním učením mnohaleté praktické zkušenosti a výborné výsledky. Vyučuje na FZŠ Ústí nad Labem, o její kurzy je obecně veliký zájem nejen v Ústeckém kraji. 

Seznamte se s efektivní metodu činnostního učení ve výuce přírodovědy a prožijte s námi 4 dny v příjemném prostředí obce Velehrad.

Přihlásit se na kurz. 

Počítače a interaktivní tabule od úplných začátečníků po mírně pokročilé

Místo: Základní škola Velehrad, Salašská 300

Lektor: Mgr. Pavlína Hublová

Zahájení: 6. 8. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 9. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Cena zahrnuje kurzovné, ubytování a plnou penzi.

Faktura Vám bude zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz.

Mgr. Pavlína Hublová má zkušenosti jak ze školství, tak ze světa volnočasových aktivit se zaměřením na využití moderních technologií. Je autorkou Metodických návodů ke kurzu IT a PC na základní škole. Její didaktické kurzy a semináře absolvovalo již několik stovek spokojených účastníků z celé České republiky. 

Přihlásit se na kurz. 

Činnostní učení ve výuce Čj v 1. ročníku

Místo: 26. ZŠ Plzeň, Skupova 22

Lektor: Mgr. Ivana Vacková

Zahájení: 6. 8. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 9. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Pro učitele působící mimo hlavní město Prahu jsou tyto kurzy zdarma (kurzy jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu)

Kurz předkládá praktické činnostní postupy výuky Čj v 1. ročníku. Zaměřuje se na rozvoj dovedností žáků ve čtení a psaní s využitím analyticko-syntetické metody ale také na klíčové kompetence, mezipředmětové vztahy a aktivní zapojení všech žáků do výuky.

Kurz je již obsazen. 

Letní škola - angličtina

Činnostní učení ve výuce Aj ve 3. - 5. ročníku

Místo: 26. ZŠ Plzeň, Skupova 22

Lektor: Mgr. Lucie Procházková

Zahájení: 13. 8. 2012 (prezence po 12.00)

Ukončení: 16. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)

Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)

Cena zahrnuje kurzovné, ubytování a plnou penzi.

Faktura Vám bude zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz.

Mgr. Lucie Procházková je učitelkou a lektorkou činnostního učení Aj na 1. stupni ZŠ. Vedla řadu kurzů v rámci projektu Učitel činnostního učení v Praze, Karlových Varech, Hradci Králové, Ostravě. Její kurzy jsou příjemné, praktické a plné cenný informací. 

Přihlásit se na kurz. 

Letní škola - matematika

Činnostní učení ve výuce matematiky v 6. – 7. ročníku

Místo: 26. ZŠ Plzeň, Skupova 22 
 
Lektor: Mgr. Michaela Votípková a Marie Randáčková 
 
Zahájení: 13. 8. 2012 (prezence po 12.00)
 
Ukončení: 16. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)
 
Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)
 
Cena zahrnuje kurzovné, ubytování a plnou penzi.
Faktura Vám bude zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz.

Lektorky a učitelky matematiky na 2. stupni ZŠ  Michaela Votípková a Marie Randáčková tvoří zkušenou lektorskou dvojici, která na tvorbě a realizaci metodiky kurzů činnostního učení M pro učitele 2. stupně spolupracuje již osmým rokem. Paní lektorky jsou rovněž autorky kurz Činnostní učení ve výuce matematiky - přechod na SŠ. 
Všechny jejich akce se díky profesionálnímu přístupu, propracované metodice a konkrétním praktickým postupům setkávají s  příznivými ohlasy ze strany účastníků. 
 

Počítače a Interaktivní tabule Activ od začátečníků po mírně pokročilé

Místo: 26. ZŠ Plzeň, Skupova 22
 
Lektor: Mgr. Renata Riedlová
 
Zahájení: 13. 8. 2012 (prezence po 12.00)
 
Ukončení: 16. 8. 2012 (ukončení výuky v 11:00)
 
Cena: 3.330,- bez DPH, (3.996,- vč. DPH)
 
Cena zahrnuje kurzovné, ubytování a plnou penzi.
Faktura Vám bude zaslána do 14 dnů po zařazení na kurz.

Mgr. Renata Riedlová zaměřuje svá školení na smysluplné a efektivní využití multimediální techniky ve výuce. Vyučuje na ZŠ Na Dlouhém lánu v Praze. Je autorem nové série kurzů TŠ – Interaktivní tabule činnostně – matematika v 1. – 5. ročníku a tuto sérii připravuje i pro český jazyk.
 
Pohled byl zobrazen 1620x od 30 květen 2014 do 27 duben 2024