ŽIVÉ HODNOTY MASARYKOVA ČESKOSLOVENSKA PRO 21. STOLETÍ: Polistopadové bilance a výhledy

od ŽIVÉ HODNOTY MASARYKOVA ČESKOSLOVENSKA PRO 21. STOLETÍ

Nové, čtvrté podstatně doplněné a upravené vydání osvědčené knihy shrnuje zkušenosti stovky předních odborníků i významných osobností o naší pozici a roli v soudobém světě.
Nové, čtvrté podstatně doplněné a upravené vydání osvědčené knihy shrnuje zkušenosti stovky předních odborníků i významných osobností o naší pozici a roli v soudobém světě. Např. prof. L. Karlík , expert OSN a prof. R.O. Zucha z Vídně. Exvelvyslanec SR v ČR L. Ballek, předseda ÚS ČR P. Rychetský, Z. Mahler; členové Akademií věd K. Závacká, I. Kamenec, M. Bednář, M.L. Neudorflová; profesoři VŠ V. Olivová, V. Pavlíček, R. Kvaček, M. Potůček, S. Kučerová, J. Keller, R. Doleček, J. Hroch, V. Šlapeta aj.
 
Inovace obsahuje hlavně aktuální kritické hodnocení polistopadového čtvrtstoletí a projekt „všenápravy“. Podnětnou novinku ocení každý, kdo nechce podléhat pokleslým odcizeným médiím, kdo se chce v nejistém světě spolehlivě orientovat, účinně čelit rizikům, kdo chce být skutečným demokratickým občanem.

Naše adresa a kontakty:

Předseda: prof. PhDr. B. Blížkovský, CSc. 
Masarykova demokratická akademie, Masarykova 31,602 00 Brno, Milénova 12, Brno
 
Tajemník: Ing. Mgr. Dušan Krátký
tel.: 548 530 411, mobil: 605 566 336, č.ú: 134 368 6379/ 0800, e-mail: kratky.dusan@seznam.cz (rádi Vám zašleme tento list i elektronicky) 

Vyplněné objednávkové listy zasílejte na výše uvedenou adresu tajemníka!
Odborníci se shodli: tvůrčí rozvíjení osvědčeného Masarykova odkazu je u nás i mezinárodně akutní! 
Dost bylo již omezených, neodpovědných i sebezáhubných konfrontací a zvratů! Např.:   
  • V Evropě usilující o unii polistopadové Československo svou federální unii paradoxně rozdělilo; navíc bez referenda, proti vůli nejméně 80% jeho občanů!
  • V roce 150. výročí Masarykova narození vyšla v ČR beztrestně zločinná „bible nacismu“, Hitlerův „Mein Kampf“, nákladem přesahujícím 100.000 výtisků!
  • K 70. výročí Masarykova úmrtí propagoval „náš“ nejčtenější deník bezostyšně již nejnebezpečnější záměry revanšistů: „Masaryk a Beneš by měli zmizet v propadlišti dějin“!

Vzpamatujeme se včas?   Jak odpovíme na nové výzvy Evropy a světa?

Podaří se nám konečně před stoletým jubileem Masarykova Československa naše nezbytné strategické priority pro 21. století dobře definovat a dodržovat? Dokážeme na jedinečný odkaz T. G. Masaryka, M. R. Štefánika, E. Beneše a celého čsl. odboje účinně navázat? Bez jejich směrodatných hodnot, bez „revoluce hlav a srdcí“, bez kritického realismu, humanitního demokratismu, mezinárodní rovnoprávné demokratické unie a kolektivní bezpečnosti se neobejdeme! Překonávejme proto lichou nadvládu „peněz, penězi pro peníze“ a omezenou „demokracii“ neoliberální ( formální, nemoudrou, amorální i protilidovou) skutečnou demokracií humanitní, opravdovou „vládou lidu, lidem a pro lid“. Kult mamonu a moci nás nespasí.

Poznávejme a obnovujme základy naší novodobé existence společně!
Dříve, než bude pozdě !

Obrázek

Děkujeme Vám za osvětovou pomoc při šíření tohoto letáku, sborníku i jeho poselství.

Jménem „Občanského a odborného výboru“:
Prof. PhDr. J. Hroch, CSc., FF MU
Doc. Ing. B. Lacko, CSc., VUT
Doc. PhDr. F. Čapka, CSc., PdF MU
PhDr. V. Příkaský, ČSBS
Doc. PhDr. V. Vondrášek, CSc., UO
PaedDr. J. Nešpor, ČOS
Mgr. J. Šimsa, Masarykova společnost
Ing. Mgr. D. Krátký, MDA Brno
Prof. PhDr. B. Blížkovský, CSc., předseda
NEVÁHEJTE, přihlaste se a získávejte další zájemce!
 
Jedinečná publikace je navíc mimořádně levná (viz objednávkový leták ke stažení)!

Objednávka ke stažení

Objednávkový leták

316,7KB | Středa, 22 srpen 2012 | Detaily
Pohled byl zobrazen 735x od 30 květen 2014 do 4 květen 2024