Zahájení veřejné diskuze k hlavním problémům v oblasti rovnosti a kvality ve vzdělávání

od Speciální vzdělávání

Veřejná diskuse ke zprávě OECD Rovnost a kvalita ve vzdělávání – podpora znevýhodněných žáků a škol, bude zahájena dne 24. září 2012 úvodním seminářem, který se koná pod záštitou ministra školství prof. Petra Fialy a za osobní účasti vedoucí expertního týmu OECD Beatriz Pont. Od října 2012 budou následovat semináře v jednotlivých regionech ČR.

Navštěvte skupinu Speciální vzdělávání - prohlížejte a tvořte další pohledy, které pomohou vám i vašim kolegům, diskutujte, sdílejte materiály.
Cílem regionálních seminářů, které navazují na dokončení zprávy OECD, je podrobná debata k hlavním problémům v oblasti rovnosti a kvality ve vzdělávání v ČR.  Ke všem tématům i návrhům na řešení by se měla vyjádřit odborná veřejnost.
 
K účasti na regionálních seminářích jsou zváni ředitelé škol a učitelé všech stupňů, zástupci zřizovatelů škol a školských zařízení, pracovníci ČŠI, odborní pracovníci poradenských zařízení, vysokých škol, odborných ústavů, zástupci asociací a neziskových organizací. Účast na seminářích je otevřena všem zájemcům. Vzhledem k omezené kapacitě je však nutné se přihlásit předem. Harmonogram a témata seminářů i s příslušnými kontakty zobrazíte na webu ČŠI nebo v souborech ke stažení.
 
Všem zájemcům o účast doporučujeme, aby se předem seznámili se Zprávou OECD a jejími doporučeními na http://www.csicr.cz/cz/O-nas/Mezinarodni-setreni/Prekonavani-skolniho-neuspechu-v-CR (nebo ze souborů ke stažení).
 
Regionální semináře se konají v rámci ESF projektu Kompetence III (Realizace mezinárodních výzkumů v oblasti celoživotního učení a zveřejnění jejich výsledků), ve kterém je Česká školní inspekce partnerem MŠMT. Regionální semináře jsou pořádány v rámci dílčí aktivity Překonávání školního neúspěchu v ČR.
 

Soubory ke stažení

Harmonogram

harmonogram seminářů

287,4KB | Pátek, 31 srpen 2012 | Detaily

Rovnost a kvalita ve vzdělávání

Český překlad publikace Equity and Quality in Education: Supporting Disadvantaged Students and Schools, publikované v roce 2012 vydavatelstvím OECD Publishing

2,9MB | Pátek, 31 srpen 2012 | Detaily
Pohled byl zobrazen 779x od 30 květen 2014 do 19 duben 2024