Aktuálně ve skupině Speciální vzdělávání

od Speciální vzdělávání

Nabízíme souhrnný pohled na metodicko-didaktické seriály článků v sekci speciálního vzdělávání. V tuto chvíli je již publikován celý seriál zabývající se zrakovým postižením, v přípravě je seriál k postižení tělesnému.

Sledujte tento pohled (pod pohledem je odkaz "Sledovat pohled")  a budete mít ihned ty nejnovější informace.


Navštěvte skupinu Speciální vzdělávání - prohlížejte a tvořte další pohledy, které pomohou vám i vašim kolegům, diskutujte, sdílejte materiály.

Vzdělávání žáků se zrakovým postižením

Seriál o vzdělávání žáků se zrakovým postižením se věnuje aktuálními tématu integrace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.
 
V prvním dílu seriálu se vzájemně prolínají obecné informace o způsobech a podmínkách vzdělávání a podpůrných opatřeních při vzdělávání žáků se zrakovým postižením s komentáři spoluautora Pavla, který nám zprostředkuje to nejpodstatnější - názory a pocity žáka, ke kterému jsou všechny vzdělávací aktivity cíleny.
 
Druhá část seriálu popisuje důležité psychosociální podmínky vzdělávání žáků se zrakovým postižením. Na tématu se spoluautorsky podílejí svými komentáři nevidomý student a pedagog integrující žákyni se zrakovým postižením. 
 
Třetí část seriálu se zabývá podpůrnými opatřeními při vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami se zaměřením na zřízení pozice asistenta pedagoga. Přínosný je příspěvek asistentky pedagoga pracující s žákyní s těžkou zrakovou vadou na běžné škole. 

Další související materiály na Metodickém portálu

Pohled byl zobrazen 1267x od 30 květen 2014 do 26 duben 2024