Zprávy z akcí PKL

Velké Meziříčí 25.9.2012

Lektoři navštívili dvě školy a to Základní školu v Havlíčkově Brodě a Výchovný ústavve Velkém Meziříčí. V Havlíčkově Brodě byl prezentován doplňkový program žákůma učitelům druhého stupně. Ve Velkém Meziříčí se programu zúčastnili studentky,vychovatelky a učitelé. Byli seznámeni s projektem Příroda, krajina a lidé pospolua to formou powerpointových prezentací, úvodních flash filmů a práce s pracovnímilisty. Byly prezentovány dva moduly a dva doplňkové programy. Z výjezdu bylapořízena fotodokumentace, na akci byl prezentován banner. V obou školách jsmepředali materiály, které vznikly jako finální výstup projektu a to DVD s prezentacemi ametodickými materiály a složku s pracovními listy, dále také propagační předmět.

Chlumec nad Cidlinou 1.10.2012

Lektoři navštívili základní školu v Chlumci nad Cidlinou. Žáci prvního stupně a učitelé
byli seznámeni s projektem Příroda, krajina a lidé pospolu a to formou powerpointových prezentací a práce s pracovními listy. Program byl připraven pro více tříd prvního stupně.
Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace, na akci byl prezentován banner.
Učitelům jsme předali materiály, které vznikly jako finální výstup projektu a to DVD s
prezentacemi a metodickými materiály, složku s pracovními listy a propagační předmět.

Jihlava 3.10.2012

Pro základní školu Havlíčkova v Jihlavě byl připraven program pro celý druhý stupeň. Lektoři prezentovali několik modulů a to formou powerpointových prezentací a práce s pracovními listy. Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace, na akci byl prezentován banner. Učitelům jsme předali materiály, které vznikly jako finální výstup projektu a to DVD s prezentacemi a metodickými materiály a složku s pracovními listy, dále také propagační předmět.

Nové Město nad Metují 17.10.2012

Ve středu 17.10. navštívily lektorky Machovcová a Kořínková SPŠ v Novém Městě nad Metují. Představily zde projekt PKL, materiály a moduly Kdo jsem a Co je příroda, co je kultura v prvních a druhých ročnících.
Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace, na akci byl prezentován banner.
Učitelům jsme předali materiály, které vznikly jako finální výstup projektu a to DVD s
prezentacemi a metodickými materiály, složku s pracovními listy a propagační předmět.

Moravské Budějovice 21.9.2012

Lektoři navštívili Základní a praktickou školu v Moravských Budějovicích. Seznámili žáky a učitele s projektem Příroda, krajina a lidé pospolu a to formou powerpointových prezentací, úvodních flash filmů a práce s pracovními listy. Modulů se zúčastnili žáci prvního stupně, první až páté třídy a žáci sedmého ročníku. Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace, na akci byl prezentován banner a vlajky. Lektoři předali učitelům finální výstupy projektu a to DVD s prezentacemi a metodickými materiály, složku s pracovními listy a propagační předmět.

Jihlava 27.9.2012

Lektoři navštívili Základní školu Křížová v Jihlavě. Žáci prvního stupně a učitelé byli seznámeni s projektem Příroda, krajina a lidé pospolu a to formou powerpointových prezentací a práce s pracovními listy. Program byl připraven pro celý první stupeň a to pro 8 tříd. Bylo prezentováno několik modulů a každá třída absolvovala doplňkový program. Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace, na akci byl prezentován banner. Učitelům jsme předali materiály, které vznikly jako finální výstup projektu a to DVD s prezentacemi a metodickými materiály, složku s pracovními listy a propagační předmět.

Batelov 2.10.2012

Lektoři seznámili žáky a učitele prvního a druhého stupně základní školy v Batelově
s projektem Příroda, krajina a lidé pospolu a to formou powerpointových prezentací
a práce s pracovními listy. Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace, na akci byl
prezentován banner a vlajky. Lektoři předali učitelům finální výstupy projektu a to DVD s
prezentacemi a metodickými materiály, složku s pracovními listy a propagační předmět.

Velké Meziříčí 8.10.2012

Spolupráce s Výchovným ústavem Velké Meziříčí vyústila v další návštěvu. Tentokráte s jedním modulem a dvěma doplňkovými výukovými programy. Studentky střední školy různých oborů a jejich učitelky byly seznámeny s modulem Ohrožená přírodní a kulturní identita a s programy Odpad není k zahození a Výroba ručního papíru aneb skřítek Recykláček. Oba programy se setkaly s velkým nadšením a vzniklo mnoho pěkných výrobků.
Z akce byla pořízena fotografické dokumentace.

Nejdek 19.10.2012

Lektorky navštívyly základní školu v Nejdku. Byly pozvány, aby připravily program
pro první stupeň. Lektorky představily projekt Příroda, krajina a lidé pospolu žákům a
učitelkám prvních tříd, přípravného ročníku, pátých tříd a třetí třídy.
Prezentovaly moduly Kdo jsem a Svět je velký. Z výjezdu byla pořízena
fotodokumentace. Učitelům jsme předali materiály, které vznikly jako finální výstup
projektu a to DVD s prezentacemi a metodickými materiály, složku s pracovními listy a
propagační předmět.

Opava 23.10.2012

Dne 23.10. navštívila lektorka Barbora Machovcová základní školu v Opavě. Žákům a učitelům byly prezentovány moduly Trvale udržitelný život a Ohrožená přírodní a kulturní identita.
Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace, na akci byl prezentován banner.
Učitelům byly předány materiály, které vznikly jako finální výstup projektu a to DVD s
prezentacemi a metodickými materiály a složku s pracovními listy, dále také propagační předmět.

Jihlava 24.10.2012

Lektoři podruhé navštívili Základní školu Křížová v Jihlavě. S projektem Příroda, krajina a lidé pospolu byli seznámeni žáci a učitelé druhého stupně. Proběhly prezentace modulů a práce s pracovními listy, po té každá třída absolvovala doplňkový výukový program.
Z výjezdu byla pořízena fotodokumentace a audionahrávka výukové hodiny. Na akci byl prezentován banner. Učitelům jsme materiály, které vznikly jako finální výstup projektu a to DVD s prezentacemi a metodickými materiály, složku s pracovními listy a propagační předmět, předali již při předchozí návštěvě.
Pohled byl zobrazen 476x od 30 květen 2014 do 29 duben 2024