Grantový projekt Interaktivní výuka technických a přírodovědných předmětů

1. TISKOVÁ ZPRÁVA PROJEKTUInteraktivní výuka technických a přírodovědných předmětů       

1. ledna 2013 byl zahájen nový projekt Interaktivní výuka technických a přírodovědných předmětů. Projekt je zaměřený na rozvoj DVPP v oblasti výuky přírodovědných a technických oborů a pro využívání ICT ve výuce ZŠ Královéhradeckého kraje. Uvedeného cíle projekt dosahuje formou realizace akreditovaných vzdělávacích programů DVPP a doplňkově formou tvorby nových interaktivních metodických materiálů. Projekt je postaven na moderní metodice tzv. činnostního učení s interaktivní tabulí. 
Projekt je zaměřený na zlepšení kompetencí učitelů ZŠ s důrazem na podporu v oblasti rozvoje výuky technických a přírodovědných předmětů a podporu využívání ICT ve výuce.  Důraz je kladen na rozvoj klíčových kompetencí, dobré zvládnutí učiva a aktivní zapojení žáků do výuky. 

 
Hlavní cíle projektu

- Rozvoj metod a dovedností učitelů zaměřených na zvyšování kvality výuky technických a přírodovědných předmětů v oblasti výuky na 1. stupni ZŠ, a to především Prvouky, Přírodovědy a Matematiky. 
- Zvyšování dostupnosti, kvality a atraktivity nabídky DVPP formou realizace praktických programů tzv. efektivní pedagogiky zaměřených na sdílení zkušeností s výukou všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů.
- Zvyšování znalostí pedagogů v ICT formou realizace programů DVPP zaměřených na používání multimediální techniky - HW, SW a didaktického SW ve výuce na 1. stupni ZŠ.
- Vytvoření vzdělávacího místa, které umožní učitelům navštěvovat efektivní kurzy, na kterých si osvojí výše uvedené dovednosti a vědomosti potřebné k plnění cílů projektu,
- Tvorba nových interaktivních metodických materiálů určených pro šíření interaktivní výuky ve výuce technických a přírodovědných předmětů. 

 
Aktivity projektu

Hlavní aktivitou je realizace 20 akreditovaných vzdělávacích programů DVPP zaměřených na rozvoj interaktivních metod ve výuce technických a přírodovědných předmětů. Z toho 4 programy budou otevřeny v rámci letních škol. Výstupem projektu je minimálně 360 proškolených učitelů ZŠ a 5 nových interaktivních metodických materiálů určených pro výuku matematiky.  Vzdělávací akce v rámci tohoto projektu budou díky podpoře ESF pro účastníky ZDARMA. Kurzy budou zahajovány během měsíce března 2013. Termíny naleznete na stránkách www.aktivniuceni.cz v sekci Interaktivní výuka. V případě zájmu o další informace nás kontaktujte na emailové adrese: odstrcilova@habrmanova.cz      

 
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pohled byl zobrazen 660x od 30 květen 2014 do 27 duben 2024